- 4 cannelloni pijpjes per persoon
- 2 el geraspte kaas
- 2 eieren
- 2 grote uien
- 1 handje vol peterselie
- 1 teentje knoflook
- 300 g gehakt
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- 1 pak tomatensaus-
- sneed brood
- 1 el melk
Het Italiaanse woord ( van ‘canna’, riet) betekent letterlijk ‘dikke buizen’.
Verwarm de oven op 190 graden voor.
In een kom, meng het gehakt samen met de eieren.
Snijd het korstje van de brood.
Meng de brood met de melk.
Hak heel fijn 1 ui, knoflook, brood, en de helft van de peterselie.
meng het ui mengsel samen met het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.
Vul de cannelloni met het mengsel en leg ze naast elkaar in de schaal.
Hak heel fijn de andere ui samen met de rest van de peterselie.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de Italiaanse kruiden toe en de tomatensaus.
Giet de tomatensaus over de cannelloni en bedekt ze met wat water.
Zet de schaal in het midden van de oven en bak de cannelloni ongeveer 30 minuten.
na 20 minuten strooi de geraspte kaas erover.