Door: Dominique op 17 - 09 - 2014 in de categorie Groenten
Ingredienten
  • 2 grote aardappelen per persoon
  • 2 grote wortelen per persoon
  • 1/2 prei per persoon
  • peper en zout
  • 1/ 2 pak roomboter
  • 1 wok of koekenpan met deksel
  • 1 ui
  • water
Keuken: Bereidingstijd: 25 min. Portie(s): 4 personen

Het is een simpel bijgerecht, anders dan een huispot, lekker romig van smaak, gewoon heel lekker!


1. Schil en snijd de aardappelen, de wortelen en de ui in schijven.
2. Snijd de prei in ringen.
3. Doe de boter in de wok en zet op laag vuur.
Als de boter heet is, voeg de groenten toe.
Breng op smaak met zout en peper.
4. Voeg genoeg water toe zodat de aardappels net onderstaan, en breng af en toe roerend aan de kook. Laat 20-25 minuten zachtjes stoven, af en toe roerend, tot de groenten gaar zijn.
Breng eventueel op smaak met zout en peper.
5. Giet het water af.

Serveer met jus of bak ze verder in een koekenpan met knoflook en peterselie.
Bon appétit!

295184_348666798560354_649292320_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Stamppot van spinazie..

Datum: 26 - 10 - 2020

0 reacties

Appel en peer..

Datum: 6 - 10 - 2020

0 reacties

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties