Door: Dominique op 14 - 11 - 2018 in de categorie Groenten
Ingredienten
  • 1 rode kool
  • 1 Spaanse peper zonder pitjes
  • 100 g ontbijtspek plakjes ( of bacon)
  • 8 blaadjes munt
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 6 eetlepels maple syrup ( of honing)
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 4 knoflook teentjes
  • 25 g walnoten
  • 1 rol geitenkaas
  • Peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 45 min. Portie(s): 4 personen

Heerlijk bijgerecht.

Geroosterde rode kool steak met een pittige topping.
Ik heb een foutje gemaakt door geen alufolie erop te zetten of door de kaas 5 minuten voor het eind van het kooktijd toevoegen.
Het gerecht wordt dan te donker maar de smaken blijven heerlijk.
Voor 4 personen, kun je in een kool, 1 steak per persoon uithalen, dus bak aardappelen erbij.
Voor 2 personen, kun je in een kool, 3 steak per persoon uithalen dus het is genoeg.
Lekker speklappen erbij, enjoy!

Snijd de kool in dikke plakken (ik heb er 6 uitgehaald van een hele kleine kool).

Leg ze op een bakplaat met een vel bakpapier erop.

Hak de Spaanse peper, de knoflook, de peterselie en de munt blaadjes heel fijn.
Hak de nootjes grof.
Snijd de ontbijtspek plakjes in stukjes.

Meng ze bij elkaar in een kom.
Voeg de olijfolie, azijn, de mapple syrup toe ( of honing) en breng goed op smaak met peper en zout.
Doe 3 eetlepels van die dressing erop en verdeel de geitenkaas bovenop.

Zet ze in de oven op 160 graden, 40-45 minuten.

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Murgh Makhani (boter..

Datum: 29 - 11 - 2018

0 reacties

Open Ravioli met..

Datum: 26 - 11 - 2018

0 reacties