Door: Dominique op 14 - 03 - 2015 in de categorie Hoofdgerechten en bijgerechten, Kip / Gevogelte
Ingredienten
  • 1 kippenpoot per persoon
  • 100 ml rode wijn
  • 2 laurier blaadjes
  • peper en zout
  • 8 wortels
  • 2 aardappelen per persoon
  • 2 uien
  • 1 bakje kastanje champignons
  • 1 blikje tomaten in blokjes
  • 1 tl oregano
  • 1 tl verse tijm
  • 50 ml balsamico azijn
  • 1 tl suiker
Keuken: Bereidingstijd: 45 min. Portie(s): 4 personen

Snijd de uien en de aardappelen in blokjes.

Snijd de wortels en de champignons in schijven.

Meng de wijn met de tomaten, laurier blaadjes, oregano, tijm en azijn. Bestrooi de kippenpoten royaal met zout en peper en doe ze met de marinade in een afgesloten zak. Schud de zak om de kip goed met de marinade te bedekken.

Leg de zak minstens 30 minuten, of een hele nacht, in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Leg de aardappelen blokjes en de wortels in een pan met koud water, dek deze af en breng het water aan de kook. Kook ze 10 minuten en giet ze dan af in een vergiet.

Leg de uien, wortels en aardappelen in een grote ovenschaal.

11042134_1001603669868295_316663925_nHaal de kip uit de koelkast en leg de stukken, met de velzijde boven, in één laag op de groenten in de schaal.

Schenk de resterende marinade over de kip.

Dek de schaal af met een vel bakpapier en braad de inhoud 30 minuten in de oven.

Verwijder het bakpapier of de folie en bedruip de kip met het bakvocht.

Rooster de kip onafgedekt nog 15 minuten, of tot het vel knapperig is.

Serveer het gerecht direct.

11042123_1001651429863519_2006414858_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Appel en peer..

Datum: 6 - 10 - 2020

0 reacties

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties