Door: Dominique op 20 - 10 - 2014 in de categorie Healthy warm, Kip / Gevogelte
Ingredienten
  • 1 zak hele snijbonen
  • 400 g rundergehakt
  • 2 kruidennagels
  • 2 zakjes jus met uitjes
  • 2 uien
  • 1 prei
  • margarine
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel bieslook
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 4 personen

Gehakt hachee met snijbonen is een typisch Nederlands gerecht!

Het is in 20 minuten klaar en is heel lekker!

Ik kook de snijbonen langer, ongeveer 15 minuten,  want ik vind ze lekkerder als ze onder je tong smelten!

 

Snijd de uien en de prei in stukjes.

Hak de knoflook fijn.

Snijd de bonen in blokjes.

Kook ondertussen de snijbonen in water met zout in 15 minuten gaar.

Verhit, ondertussen, de boter in een koekenpan en fruit de uien en de prei samen, 5 minuten.

Voeg het gehakt en de knoflook toe en  bak nog 5 minuten rul.
Doe de azijn, de kruidnagels, de bieslook, de inhoud van de zakjes jus en 500 ml kokend water erbij.

Laat op middelhoog vuur 10 minuten koken.

Giet de snijbonen af en voeg ze in de hachee toe.
Verwijder de kruidnagels en serveer de hachee met rijst of aardappelpuree.

10743418_913874735307856_1651854951_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Appel en peer..

Datum: 6 - 10 - 2020

0 reacties

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties