- 400 g gehakt (ik gebruik varkensgehakt)
- 2 grote winterpenen
- 2 rode paprika's
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 500 g champignons
- 3 eetlepels bakboter
- Peper en zout
- 2 runder bouillonblokjes
- 250 ml tomatensaus
- 1 blik tomaten blokjes
- 1 theelepel oregano
- 2 theelepels suiker
- 1 eetlepel peterselie
- 1 theelepel italiaanse kruiden
- 1 kom diepvries dopperwten

Super snel klaar, lekker en gezond
Snijd de uien in blokjes.
Hak de knoflook fijn.
Snijd de wortels in blokjes.
Snijd de paprika’s in blokjes.
Halveer de champignons.
Verwarm de bakboter in een wok.
Bak erin de knoflook en de uien.
Voeg de paprika, de wortel en de champignons toe.
Voeg dan het gehakt toe.
Bak op hoog vuur 10 minuten.
Laat de doperwtjes ontdooien.
Zet het vuur zacht.
Voeg de suiker, oregano, italiaanse kruiden, bouillon blokjes, tomatensaus en de tomaten blokjes toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Laat de stoofpot 10 minuten zacht stoven.
Voeg de doperwtjes toe en laat ze 5 minuten mee stoven.
Voilà, in 30 minuten, heb je een heerlijk, gezond maaltijd op tafel!