Door: Dominique op 17 - 09 - 2014 in de categorie Kip / Gevogelte, Tips voor dessert
Ingredienten
  • 1 kip
  • tijm
  • rozemarijn
  • dragon
  • oregano
  • marjolein
  • peterselie
  • bieslook
  • 3 teentjes knoflook
  • pak spekjes
  • 2 uien
  • verse basilicum
Keuken: Bereidingstijd: 10 min. Portie(s): 4 personen
  1. In Nederland, is de smaak van kip heel erg flauw.

Mijn tip om meer smaak aan een flauwe kip te geven is:

Maak een snee in het huid boven de borst.
Mix samen in een keuken machine, tijm, rozemarijn, dragon, oregano, marjolein, peterselie, bieslook en  knoflook.

Neem een handvol van het kruiden mengsel en vul tussen het vlees en in het huid.
Mix de spekjes samen met de uien en verse basilicum.

Breng op smaak met veel peper en wat zout.

vul de buik van de kip met dit mengsel.
Nu kunt u de kip in een ovenschaal braden in een beetje olijfolie.
Het ruikt geweldig en het is heel erg lekker!

226335_340576659369368_1812993484_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Limburgse Oma’s koude..

Datum: 15 - 06 - 2021

0 reacties

Perfecte marinade voor..

Datum: 14 - 06 - 2021

0 reacties

Hapjes van bladerdeeg,..

Datum: 6 - 06 - 2021

0 reacties

Gebakken zalm met..

Datum: 30 - 05 - 2021

0 reacties