Door: Dominique op 22 - 11 - 2018 in de categorie Groenten
Ingredienten
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 4 eieren
  • 1 zakje Kroepoek naturel
  • 450 g sperziebonen
  • 4 winterpenen
  • 100 g taugé
  • Eventueel 1 komkommer
🌶🌶Voor de Pindasaus:
  • 250 ml melk
  • 4 grote eetlepels pindakaas
  • 2 theelepels Sambal Oetlek (of 1 gehakte Spaanse peper zonder pitten)
🌶Als u niet van te heet houdt,  gebruikt dan 1 theelepel Sambal Oetlek of 1/2 Spaanse peper 
Keuken: Bereidingstijd: 5 min. Portie(s): 4 personen

Gado Gado is een gerecht van koude groenten geserveerd met Pindasaus en kroepoek.
Gado gado komt van de Javaanse woord “nggadho”, dat betekent ” eten met witte rijst”.
Er zijn verschillende variatie en u mag gebruiken al de groenten dat u lekker vindt.

 

Breng 2 liter water met zout aan de kook en kook erin de rijst, 10 minuten.
Giet af, doe terug in de pan en zet de deksel erop.

Breng 1 liter water aan de kook met zout en kook de sperziebonen, 10 minuten.
Giet af, doe terug in de pan en zet de deksel erop.

Breng 1/2 liter water aan de kook en kook de eieren, 9 minuten hard.
Pel ze af, halveer ze en zet ze in een bord.

Schil de winterpenen.
Met een kaasschaaf, schaaf ze in dunne linten.

🌶Maak de Pindasaus klaar:
Meng de pindakaas met de Sambal en de melk.
Roer, op laag vuur, tot de pindakaas opgenomen is.

Verwarm de rijst en de sperziebonen, 2 minuten in de magnetron.

Verdeel per bord, rijst, winterpeen linten, taugé en sperziebonen.
Giet wat pindasaus erover.
Leg 2 eiern partjes erop en strooi wat kroepoek bovenop.

Makan enak! 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Murgh Makhani (boter..

Datum: 29 - 11 - 2018

0 reacties

Open Ravioli met..

Datum: 26 - 11 - 2018

0 reacties