Door: Dominique op 31 - 05 - 2016 in de categorie Healthy warm, Ovenschotels
Ingredienten
  • 2 aardappelen per persoon
  • 1 courgette
  • 3 kipfilets
  • 1 rode paprika
  • 2 lente uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 3 theelepels Ras el hanout (Marokkaanse kruiden mix)
  • 2 eetlepels peterselie
  • 2 bollen Mozzarella
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels knoflooksaus (of meer, naar smaak)
  • 1 bak 2 kleuren tomaatjes
  • 1 komkommer
  • peper en zout
  • olijfolie
Keuken: Bereidingstijd: 40 min. Portie(s): 4 personen

Healthy food recepten.

Ik vind echte kapsalon niet zo lekker, te nat, te vet en ik vind shoarma kruiden niet lekker.
Dit is mijn eigen versie van kapsalon, ook moet ik het niet zo noemen.
Lekkerder, frisser en gezonder, dit ovenschotel is een aanrader!

Snijd de kipfilets in blokjes.
In een kom meng de kipfilets blokjes met de Ras el Hanout, peper en zout.

13296147_1269786316383361_146733598_n

Snijd de aardappelen in plakjes.
Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan of in een wok en bak de aardappelen, 10 minuten, goudbruin.

Giet het vet af.

Breng de aardappelen op smaak met een beetje zout en peper.

(op foto, voor 2 personen)

 

 

13313882_1269791686382824_1150243649_o
Snijd de ui in blokjes.
Hak de knoflook fijn.
Snijd de courgette en de paprika in blokjes.
Snijd de lente uitjes in ringetjes.

Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak alle groenten, de ui, de lente uitjes,  de knoflook en de kip samen, 10 minuten.
Voeg de Ras el Hanout toe en bak nog 3 minuten.
Giet het vet af.
Breng op smaak met een beetje peper en zout en doe de groenten in de schaal op de aardappelen.

 

13296238_1269794599715866_120004051_n

Rasp de Parmezaanse kaas en verkruimel de Mozzarella.
Verdeel de kazen in de schaal boven de groenten.
Zet in de oven, op 180 minuten, 30 minuten tot de kaas is gesmolten en goudbruin is geworden.
Op die punt, merkte ik dat vocht in de bodem van de schaal, uit de groenten kwam, dus heb ik het voorzichtig afgegoten.

 

 

 

Halveer de tomaatjes en snijd de komkommer in kleine blokjes.

 

13275884_1269833383045321_2081400313_n

 

Verdeel nu de knoflooksaus op de kaas.

 

 

 

 

 

 

13285685_1269833576378635_697344486_n

 

 

Meng de komkommer en de tomaatjes in een kom en verdeel ze op de knoflooksaus.
Serveer meteen.

 

 

 

 

13288521_1269834653045194_636747042_o

 

 

 

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Heksenkaas dressing

Datum: 18 - 07 - 2019

0 reacties

Zomer groenten gevuld..

Datum: 12 - 07 - 2019

0 reacties

Aziatische maaltijdsalade

Datum: 4 - 07 - 2019

0 reacties

Pinda dressing

Datum: 4 - 07 - 2019

0 reacties