Door: Dominique op 19 - 10 - 2021 in de categorie Hoofdgerechten en bijgerechten, Kerstmis, Varkensvlees
Ingredienten
  • 500 g fricandeau (800 g voor grote eters)
  • 2 uien
  • 2 sjalotten
  • 2 eetlepels roomboter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 g hamblokjes
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 1 eetlepel verse rozemarijn
  • 1 eetlepel verse Peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 bosuitjes
  • 2 fris zuur appels
  • 2 eetlepels citroensap
  • Peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 45 min. Portie(s): 4 personen

Een mooi recept van varkensvlees met heerlijke frisse appelblokjes.
Je hoeft niet bang te zijn voor zoet en zout.
De appels geven juist een frisse zuur smaak met een kleine zoete noot aan het gerecht.
Ik had een stamppot met winterpenen, knolselderij, ui en 1 zoete aardappel erbij geserveerd.
Het is snel klaar, ideaal voor de feestdagen!
Heerlijk gewoon, een aanrader!

Hak de peterselie, tijm en rozemarijn fijn.
Hak de knoflook teentjes fijn.
Snijd de sjalotten in ringetjes.
Snipper de uien fijn.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.

Masseer het vlees met veel peper uit de molen en met zout.

Verwarm de roomboter met een lepel olijfolie in een braadpan.
Bak erin de tijm, de rozemarijn, de sjalotten, de uien, de hamblokjes en de knoflook.
Breng op smaak met peper en zout.

Braad dan het vlees erbij, op hoog vuur, draai het op alle kanten om het te schroeien.
Zet het vuur heel laag, voeg het water toe, zet het deksel op en braad 30 minuten.

Net voor het eind van de 30 minuten, pel de appels en snijd ze in klein blokjes.

Na 30 minuten, zet het vlees op een bord ingepakt in aluminium folie.

Zet het vuur hoog, voeg de appelblokjes en de citroensap toe en braad een paar minuten tot het vocht verminderd is.

Snijd het vlees in mooie plakken en doe ze op een mooie schaal.
Doe de appelblokjes en de jus ernaast.
Serveer meteen!

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Pompoen risotto met..

Datum: 24 - 11 - 2021

0 reacties

Ferrero rocher en..

Datum: 19 - 11 - 2021

0 reacties

Pommes parisiennes

Datum: 19 - 11 - 2021

0 reacties

Garlic bread

Datum: 17 - 11 - 2021

0 reacties