- 1 pakje filodeeg (brick deeg)
- 3 plakjes gerookte zalm
- rasp van een halve citroen
- 1 eetlepel verse dille
- 3 eetlepels Ricotta (of crème fraîche of geitenkaas)
- eventueel 1/4 Spaanse peper zonder zaadjes
- peper en zout
- 30 g roomboter
- keukentouw

Ik zag op een Franse kook website die bonbons maar met Sint Jacob schelpjes en ik vond zo schattig dat ik ze ook wilde maken maar met erin een andere vulling met zalm.
Laat de filodeeg ontdooien.
Maak de vulling klaar:
Meng in een keukenmachine de zalm samen met de dille, de citroensap en de ricotta (eventueel Spaanse peper).
Breng op smaak met peper en zout.
Maak de bonbons klaar:
Laat de roomboter in de magnetron, 50 seconden, smelten.
Rol de filodeeg plakjes voorzichtig uit.
Snijd 4 rechthoeken (de vellen zitten nog op elkaar).
Neem 2 rechthoeken per bonbon.
Smeer de boter op de rechthoeken met een kwast.
Leg 2 theelepels van de vulling in de middel (zie foto).
Rol de vellen straks om de vulling dicht.
Knijp met je vingers het deeg op allebei kanten dicht.
Maak allebei kanten nu dicht met een stukje touw.
Maak een paar bonbons en zet ze op een ovenrooster bekleed met bakpapier.
Bak de bonbons, 15-20 minuten in de oven op 200 graden.