Door: Dominique op 15 - 09 - 2019 in de categorie Warme voorgerechten
Ingredienten
  • 4 bladerdeeg plakjes
  • 200 g bospaddestoelen mix
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout
  • 4 eetlepels verse platte peterselie
  • 50 g roquefort of andere blauwe kaas
  • 100 ml Ricotta kaas
  • 4 plakjes Italiaanse ham zonder vet
  • 2 lepels olijfolie
  • 1 eetlepel verse tijm
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 4 personen

Heerlijk Kerst voorgerecht. De Roquefort crème is subtiel door de Ricotta.

Cerwarm de oven op 200 graden voor.

Halveer de bladerdeeg plakjes.
Zet ze op een bakpapier.
Bak de bladerdeeg repen, circa 20 minuten in de oven.
Laat ze afkoelen.

Snijd de paddenstoelen in plakjes.
Hak de knoflook en snijd de sjalot in ringetjes.
Verwarm de olie in een koekenpan.
Bak erin de paddenstoelen.
Voeg de knoflook en de sjalot en de tijm toe en bak mee.
Laat het mengsel afkoelen.

Klop met een mixer de Ricotta samen met de Roquefort, tot een lichtige crème.

Snijd de ham in reepjes.

Verdeel 4 repen op 4 borden.
Smeer wat Roquefort crème erop.
Verdeel het paddenstoelen mengsel erop.
Verdeel de peterselie op de paddenstoelen.
Verdeel de ham erop.
Zet de 4 andere bladerdeeg repen erop.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Mosterd kaas bloemkool

Datum: 25 - 11 - 2019

0 reacties

Limoncello – frambozen..

Datum: 16 - 11 - 2019

0 reacties

Cordon bleu

Datum: 30 - 10 - 2019

0 reacties

Zoete aardappel –..

Datum: 28 - 10 - 2019

0 reacties