Door: Dominique op 25 - 11 - 2020 in de categorie Ovenschotels
Ingredienten
  • 1 kg aardappelen
  • 500 g zuurkool
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 blikje ananas
  • 300 g gehakt
  • 200 g Feta kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 45 min. Portie(s): 4 personen

Kook de aardappelen in ruim komend water met zout, 30 mn.
Kook de kokosmelk in een pannetje.
Pel de aardappelen en prak ze.
Voeg beetje bij beetje de kokosmelk toe en prak tot een mooie (wel grof) puree.
Breng op smaak met peper en zout.

Snipper de ui, hak de knoflook en peterselie fijn.

Verwarm in een koekenpan de olijfolie en bak erin de ui.
Voeg de peterselie, de kerriepoeder en de knoflook en bak mee toe.
Voeg nu het gehakt toe en bak mee een paar minuten.
Laat de olie uitlekken.

Verwarm de oven op 220 graden voor.

Zet het gehakt in een ovenschaal.

Doe het blikje ananas open en doe het sap in een pan.
Voeg de zuurkool toe en warm het op samen.
Laat het uitlekken.

Verdeel de zuurkool op het gehakt.
Verdeel de ananas blokjes erop.
Verdeel de kokos puree boven de ananas.
Scheur en verdeel de feta bovenop.

Zet de ovenschotel in de oven en bak tot de feta gesmolten is.

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Verrine meloen-komkommer

Datum: 20 - 07 - 2021

0 reacties

Klassieke Gaspacho

Datum: 26 - 06 - 2021

0 reacties

Limburgse Oma’s koude..

Datum: 15 - 06 - 2021

0 reacties