Door: Dominique op 15 - 09 - 2014 in de categorie Cakes
Ingredienten
  • 4 eieren
  • 1 eidooier
  • 125 gram suiker
  • 125 gram bloem
  • 1 teelepel bakpoeder
  • vanille extract
  • 10 verse abrikozen
  • 200 g Franse kwark
  • 4 el suiker
  • 1 zak vanille suiker
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 8 personen

Maman had een paar abrikozen uit haar eigen boom in de tuin…ik wilde een gebak maken.
Ze kwam met het idee, om kwark met abrikozen te eten en ik kwam met het idee om een genoise biscuit eronder te zetten en hem te vullen…et voila!

Verwarm de oven voor op 180°C.
Beboter de springvorm en bestuif die met wat bloem.

Klop de eiwitten stijf, en zet opzij.
Klop het eigeel met de suiker en met vanille-extract, bleek en luchtig.
Spatel de eiwitten voorzichtig door het dooier mengsel.
Voeg de bloem, beetje bij beetje, toe.

Doe het beslag in de vorm, en bak het ongeveer 20 minuten in de oven.

Als de biscuit klaar is, haal hem uit de oven en laat hem afkoelen.
Haal de taart voorzichtig uit de vorm, en laat verder afkoelen.
Snijd de biscuit horizontaal in tweeën.

Hak 5 abrikozen met 2 eetlepels suiker in een keukenmachine.

Meng samen de vanille suiker met 2 eetlepel suiker en de kwark.

Smeer de bodem van de biscuit met de helft van de kwark.
Daarna met de gehakte abrikozen.

Zet de andere helft van de biscuit erop.

Smeer de rest van de kwark uit over de bovenkant.

Decoreer met de halve abrikozen.

Zet de biscuit een 1 uur in de koelkast.

10551938_856088887753108_1582747665_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Mosterd kaas bloemkool

Datum: 25 - 11 - 2019

0 reacties

Limoncello – frambozen..

Datum: 16 - 11 - 2019

0 reacties

Cordon bleu

Datum: 30 - 10 - 2019

0 reacties

Zoete aardappel –..

Datum: 28 - 10 - 2019

0 reacties