Door: Dominique op 25 - 08 - 2015 in de categorie Deeg, Toetjes/gebak
Ingredienten
Soezenbeslag:
  • 100 ml water
  • 100 ml melk
  • 100 g boter
  • 1 snufje zout
  • 100 g bloem
  • 4  eieren
  • 2 zakjes vanille suiker
Vulling:
  • 500 g aardbeien
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 2 zakjes vanille suiker
Topping: witte chocolade met kleurstof of kant en klare roze glazuur zoals hier
Keuken: Bereidingstijd: 25 min. Portie(s): 10 personen

Een eclair is een zacht langwerpig gebakje van soezenbeslag met een zachte vulling en een glazuurlaagje. Als vulling wordt gewoonlijk banketbakkersroom gebruikt, slagroom en verse fruit.

Eclairs
(soezen beslag)

Verwarm de oven voor op 210 ºC.
Breng in een pan water, melk, boter en zout aan de kook.
Roer de bloem erdoor en gaar de bloem circa 5 minuten.
Haal de pan van het vuur en roer er een voor een de eieren door.
Schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje.
Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat grote lange strepen.
Bak de eclairs in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Vulling:

Klop de slagroom met de poedersuiker, de mascarpone en de vanille suiker stijf en schep de room in een spuitzak met glad spuitmondje.
Snijd de Eclairs in de lengte en spuit de room erin.
Duw een paar stukjes aardbeien in de room.

Verwarm de glazuur en verdeel het op de Eclairs.
Laat de Eclairs 1 uur in de koelkast tot de glazuur hard is.

 

11926032_1099409160087745_1685404027_o

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Stamppot van spinazie..

Datum: 26 - 10 - 2020

0 reacties

Appel en peer..

Datum: 6 - 10 - 2020

0 reacties

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties