Door: Dominique op 29 - 12 - 2022 in de categorie Toetjes en gebak
Ingredienten

Voor de crêpes 

  • 150 g bloem
  • 250 ml melk
  • 3 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels suiker
  • Snufje zout
  • 1 theelepel fleur d'oranger (Marokkaanse winkel)
  • Ronde uitstekvorm of kleine koffie bordje
Voor de vulling
  • 125 g mascarpone
  • 120 ml slagroom
  • 4 eetlepels Dulce de leche (zie recept) of kant en klaar
  • 1 zakje vanillesuiker
Voor de garnering hier op foto
  • Witte chocolade sterretjes en rode bolletjes ( Albert Heijn)
  • Eetbare gouden glitters ( Hier van Auchan, fr)
  • Houten bûche de Noël decoratie (Auchan, fr)
  • Of decoratie naar keuze
  • Karamelsaus
Keuken: Bereidingstijd: 30 plus 2 uur koelkast min. Portie(s): 4 personen

Maak de crêpes klaar.
Klop de eieren met de suiker, vanille suiker, bloem, bakpoeder en zout.
Voeg langzaam de melk en olie toe.
Klop het beslag glad.
Laat 5 minuten rusten.

Verwarm een beetje boter in een crêpes pan.
Schenk met een pols beweging een pollepel beslag tot het goed dun geplaatst is op de koekenpan.
Wanneer de rand een beetje bruin wordt, draai de crêpe met een spatel om en bak 2 minuten de andere kant.
Bak alle crêpes.
Stek 3 rondjes met de ronde uitstekvorm uit elke crêpe.
Wanneer je klaar bent, zet een folie erop.

Maak de vulling klaar.

Klop de mascarpone samen met de dulce de leche.

Klop de helft van de slagroom stijf met de vanille suiker.

Klop voorzichtig de slagroom in de dulce de leche mascarpone crème.

Maak de taartjes klaar.
Smeer 2 eetlepels dulce de leche mascarpone creme op een crêpe cirkel, een beetje dik verdelen.
Smeer nog op een crêpe en zet hem op de andere crêpe.
Doe dat tot de 6e crêpe.
Zet een folie erop en zet de torentjes 2 uur in de koelkast.

Wanneer je gaat eten, klop de rest van de slagroom stijf met 1 eetlepel suiker.
Verdeel 2 eetlepels slagroom erop en plaats de decoratie op en om de crêpe taartjes.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Gemarineerde zalm in..

Datum: 5 - 06 - 2023

0 reacties

Gepekelde radijs

Datum: 26 - 05 - 2023

0 reacties

Borrel olie om..

Datum: 26 - 05 - 2023

0 reacties

Rub voor Rundervlees

Datum: 22 - 05 - 2023

0 reacties