Door: Dominique op 31 - 05 - 2019 in de categorie Quiche en pizza
Ingredienten
  • 1 Verse bladerdeeg uit de koeling
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 vel bakpapier
  • 200 g diepvries doperwten (niet fijn)
  • 250 g gerookte ontbijtspek of bacon
  • 2 preien
  • 2 eetlepels peterselie
  • Margarine
  • 250 ml crème fraîche
  • 3 eieren
  • 1 theelepel  mosterd
  • 100 g oude geraspte kaas
  • Peper (geen zout door de bacon!)
Keuken: Bereidingstijd: 35-40 min. Portie(s): 4 personen

Een heerlijke lente quiche.
Die quiche is ook lekker zonder bacon voor een “vegan” versie.

Zet het bladerdeeg in een quiche vorm bekleed met bakpapier.
Strooi de panermeel op de bodem.

Snijd in de lengte de preien om ze te wassen.
Snijd ze in ringetjes.

Snijd de ontbijtspek ( of bacon) in stukjes.

Hak de peterselie fijn.

Klop de crème fraîche met de eieren los
Voeg de mosterd, de kaas en klop even samen.
Breng op smaak met peper.

Verwarm 1 lepel margarine in een koekenpan of in wok.
Op laag vuur bak de preien en bacon samen tot de preien zacht zijn geworden.
Voeg de peterselie en de doperwten toe en meng ze voorzichtig met de rest.
Giet af om alle vocht weg te krijgen.

Verdeel de groenten op het bladerdeeg.
Verdeel de geraspte kaas erop.

Zet in de oven op 220 graden, 35-40 minuten.
Lekker met sla erbij.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Gevulde citroen met..

Datum: 12 - 08 - 2019

0 reacties

Tagliatelle met Sint..

Datum: 23 - 07 - 2019

0 reacties

Heksenkaas dressing

Datum: 18 - 07 - 2019

0 reacties

Zomer groenten gevuld..

Datum: 12 - 07 - 2019

0 reacties