Door: Dominique op 15 - 09 - 2014 in de categorie Groenten
Ingredienten
  • 500 g verse doperwten
  • 200 g spek 
  • 1 klontje roomboter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 tl peterselie
  • peper en zout
  • water
  • 1 el maizena
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 4 personen

 

Snijd het spek in blokjes en bak het in een droge koekenpan uit.
Voeg het gesnipperde uitje en de geperste knoflook toe en laat ze even mee fruiten.
voeg de roomboter en de water toe.
Voeg de erwtjes toe en laat het geheel in circa 10 minuten op een zacht vuur smoren.
Voeg 5 minuten voor het einde de peterselie toe en bestrooi met zout en peper.

Vang 1 kopje kookvocht op, maak hiervan een papje met de maizena en giet dat over de doperwten, goed roeren, even laten zacht koken en klaar!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 reacties tot nu toe.

  1. Zegwaard, C schreef:

    Beste Dominique, zonder betweterig te willen zijn maar wel ruim 50 jaar ervaring, noem ik toch even op dat aan doperwten Française gebraiseerde sla( kropsla, ijsbergsla, botersla) wordt toegevoegd cq meegebraiseerd. Ik vind het altijd jammer dat bij orginele benaming van gerechten ingrediënten verdwijnen. Natuurlijk juich ik culinaire vrijheid toe maar dan ga ik voor ala.
    Met vriendelijke groet,
    Cor

    • Dominique schreef:

      Hoi Cor,

      Ik heb nooit geweten over sla in het recept.
      Ik ben zelf Française.
      Elke regio in Frankrijk heeft zijn eigen interpretatie van elk recept.
      In mijn familie maar ook in mijn regio hebben we nooit sla toegevoegd aan petits pois à la française.
      Ik heb niets weggehaald aan het oorspronkelijk recept van mijn oma.
      We deed ook worteltjes erin.
      Bedankt voor uw bericht

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Gemarineerde zalm in..

Datum: 5 - 06 - 2023

0 reacties

Gepekelde radijs

Datum: 26 - 05 - 2023

0 reacties

Borrel olie om..

Datum: 26 - 05 - 2023

0 reacties

Rub voor Rundervlees

Datum: 22 - 05 - 2023

0 reacties