Door: Dominique op 1 - 05 - 2015 in de categorie Groenten
Ingredienten
  • 1 pak rode linzen
  • bouillon blokje (groenten)
  • 1/2 rode peper (pittigheid)
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 uien
  • 2 grote knoflook tenen
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl cayenne poeder
  • peper en zout
  • 1 snufje sterrenanijs poeder
  • 1 el kurkuma
  • 1 bosje verse koriander
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • zout
  • olijfolie
  • 1 paprika
  • 2 wortels
  • 1 tl suiker
  • 2 gember bolletjes
Keuken: Bereidingstijd: 40 min. Portie(s): 4 personen

Dahl is een pikkant gerecht uit de Indiase keuken en uit Nepal.
De linzen worden met veel kruiden en specerijen tot een soep of brij gekookt.
Dahl wordt met rijst, naan (brood), raita en groenten geserveerd.
Rijk aan eiwitten en proteïnes, is dahl een perfect gerecht voor vegetariërs en voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgt.
dahl is lekker met kip, lam of vis.

Snijd de paprika, de uien en de peper in blokjes.
Hak de koriander, de gember bolletjes en de knoflook fijn.
Rasp de wortels en gember bolletjes.

Kook de linzen in een pan met ruim water, zout en het bouillon blokjes, 30 minuten. Giet de linzen af in een vergiet (eerst onder de kraan afspoelen).

Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak erin de uien en de knoflook, 5 minuten.
Voeg de kurkuma, de koriander, de komijnpoeder, de cayenne peper, de sterrenanijs poeder, de gemberpoeder, de komijnzaad toe en bak nog 2 minuten.
Voeg de peper, de wortels en de paprika toe en bak nog 3 minuten.
Voeg nu de gember bolletjes, de tomaten blokjes en de suiker toe, breng op smaak met peper en zout en laat de saus nog 10 minuten zacht koken.

Voeg nu de linzen toe en verwarm 10 minuten.

11212354_1034265346602127_1020501798_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Appel en peer..

Datum: 6 - 10 - 2020

0 reacties

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties