Door: Dominique op 13 - 09 - 2021 in de categorie Aardappel
Ingredienten
  • 1 kg kleine aardappelen
  • 20 g verse platte peterselie
  • 20 g verse rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g roomboter,  ongezout
  • 50 g jong beleggen of extra beleggen kaas
  • Grove zout
  • Peper
  • Bakpapier, bakplaat,  kwast
Keuken: Bereidingstijd: 40 min. Portie(s): 4 personen

Zo eenvoudig en zo lekker!

Was de aardappelen en kook ze, met schil) in ruim water met zout, 10 minuten ongeveer ( prik met de punt van een mes, ze moeten zacht zijn).

Zet een vel bakpapier op een bakplaat.
Verdeel de aardappelen erop.
Met een vork, plet voorzichtig de aardappelen. Ze gaan een beetje uit elkaar maar dat is juist wat we willen hebben.
Breng op smaak met grove zout en peper.

Hak de peterselie samen met de knoflook en de rozemarijn.
Verwarm de roomboter in een pannetje.
Voeg de kruiden toe en verwarm ze samen 3 minuten.

Met een kwast, verdeel de roomboter, met knoflook en kruiden erbij, op elke aardappel.

Verwarm de oven op 200 graden voor.

Rasp de kaas.
Strooi hem op de aardappelen.

Bak in de oven , 20 minuten, tot ze goudbruin zijn.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Crispy smashed potatoes..

Datum: 13 - 09 - 2021

0 reacties

Watermeloen Feta salade

Datum: 13 - 09 - 2021

0 reacties

Thousand island dressing

Datum: 9 - 09 - 2021

0 reacties

Salade gourmande met..

Datum: 5 - 09 - 2021

0 reacties