Door: Dominique op 30 - 10 - 2018 in de categorie Voorgerechten, Warme voorgerechten
Ingredienten
Recept voor 4 crêpesVoor de crêpes :
  • 100 g bloem
  • 10 cl melk
  • 10 cl water
  • zout
  • 1 theelepel boter
Voor de bechamelsaus :
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 25 cl melk
  • Peper en zout
Voor de vulling:
  • 10 champignons
  • 4 plakken ham
  • 1 ui
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 40 g geraspte kaas
  • Olijfolie
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 4 personen

Dit recept is nostalgische momenten uit mijn jeugd.
Heerlijke crêpes gevuld met een bechamelsaus, kaas, ham en champignons.
Simpele voorgerecht, ideaal voor Kerstmis.

Maak eerst de crêpes.
Meng de bloem met het ei.
Voeg er beetje bij beetje de melk en het water toe en klop het beslag glad.
Breng op smaak met zout.
Verwarm een theelepel boter in een pannekoekenpan.
Neem een soeplepel beslag en laat het langzaam en met een draaiend beweging in de koekenpan.
Wanneer de zijkanten een bruine kleur krijgt, draai de crêpe om en bak hem nog 2 minuten.
Zet de crêpes op een bord en bedek ze met een vel alufolie.

Snijd de plakken ham in kleine stukjes.
Snijd de uien fijn en de champignons in plakjes.
Rasp de kaas.
Hak de peterselie fijn.
Bak de champignons en de ui stukjes in een koejenpan met een lepel olijfolie.

Maak de bachamelsaus klaar:
Verwarm de boter in een steelpan.
Voeg de bloem toe en bak even mee.
Voeg nu, al roerend, beetje bij beetje, de melk toe, tot een mooi, dikke saus.
Voeg de ham, de helft van de kaas, de champignons met ui bij de bechamelsaus toeen breng op smaak met peper en zout.

Schep twee eetlepels bechamelsaus saus in de middel van een crêpe.
Rol de crêpe dicht en zet hem in een ovenschaal.
Strooi de rest van de kaas en zet in de oven, op 180 graden, 15 minuten tot de kaas bovenop gesmolten is.

Serveer meteen met sla erbij.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Aardappelen in citroen..

Datum: 14 - 01 - 2025

0 reacties

Sla wraps met..

Datum: 28 - 12 - 2024

0 reacties