Door: Dominique op 22 - 04 - 2022 in de categorie Groenten, Healthy /koolhydraatarm Food
Ingredienten
Recept voor 2 personen Voor de rolletjes
  • 1 courgette
  • 4 eetlepels Ricotta
  • 4 eetlepels verse Salie pesto Of gewoon pesto
  • 4 plakjes Prosciutto
  • Peper
Voor de tomatensaus 
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 pakje tomato Frito
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel tijm, rozemarijn en peterselie
  • Peper en zout
Extra
  • 1 bol Mozarella
Keuken: Bereidingstijd: 25 min. Portie(s): 2 personen

Koolhydratenarm recept

Snipper het ui.
Hak de knoflook fijn.
Snijd de paprika in blokjes.

Verwarm de olijfolie in een koekenpan.
Bak erin ui, knoflook, de kruiden en paprika.

Voeg er de tomatensaus en de tomatenblokjes toe, breng op smaak met peper en zout en zet het vuur zacht.
Laat de saus zacht pruttelen.
TIP
Voeg er een verse laurier blaadje toe voor extra smaak!

Verwarm de oven op 190 graden voor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met een kaasschaaf, snijd lange dunne plakjes uit de courgette.
Ik heb 14 plakjes eruit kunnen snijden.

Meng de ricotta samen met de Salie pesto.
Breng op smaak met peper.

Smeer 1 theelepel ricotta-pesto mengsel op een courgette plakje.
Leg een stukje Prosciutto op.
Rol het op en zet het rolletje in een ovenschaal.
Doe dat tot alle courgette plakjes en ricotta-pesto op zijn.

Bedek met tomatensaus en scheur de Mozarella bovenop.

Zet in de oven 25 minuten.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Pesto couscous salade

Datum: 23 - 05 - 2022

0 reacties

Ijs tompouce

Datum: 22 - 05 - 2022

0 reacties

Zelgemaakte kip shoarma..

Datum: 20 - 05 - 2022

0 reacties

Asperges charlotte

Datum: 20 - 05 - 2022

0 reacties