- 3 courgettes
- 1 aubergine
- 2 uien
- 1 rode paprika
- 2 eetlepels verse basilicum
- 4 knoflook teentjes
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel peterselie
- 1 theelepel paprika poeder
- 1 theelepel suiker
- olijfolie
- 4 tomaten
- 1 blikje tomatenblokjes
- 1 pakje Passata (tomatensaus)
- 2 bollen Mozarella
- 50 g geraspte kaas
- 300 g gehakt
- peper en zout

Verwarm de oven op 210 graden voor.
Snijd de courgettes in de lengte met een kaasschaaf.
Strooi wat tijm, peper en zout erop, besprenkel een beetje olijfolie erover en zet de plakjes in een ovenplaat.
Bak ze in de oven 10 minuten op 210 graden.
Snijd de uien en de knoflook fijn.
Snijd de aubergine in kleine blokjes.
Snijd de paprika in blokjes.
Snijd de tomaten en de Mozarella in plakjes.
Hak de Basilicum grof.
Bak de uien met de knoflook in een koekenpan met 2 lepels olie.
Voeg de paprika, de aubergine en bak nog mee.
Voeg nu het gehakt en bak tot het bruin wordt.
Voeg de peterselie, de basilicum, de tijm, de suiker, de paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de tomatenblokjes en de Passata, zet het vuur laag en laat de saus zacht koken, 10 minuten.
Verdeel de helft van het gehakt mengsel in de ovenschaal.
Verdeel de helft van de courgette plakjes erop.
Strooi de helft van de kaas erop.
Verdeel de rest van het gehakt erop.
Verdeel de rest van de courgette op het gehakt.
Verdeel de tomaten en de Mozarella erop en strooi wat tijm erop.
Zet de ovenschaal in de oven en bak de courgettes lasagne op 180 graden, 35 minuten.