Door: Dominique op 30 - 05 - 2020 in de categorie Aardappel, Groenten, Ovenschotels
Ingredienten
  • 8 grote aardappelen
  • 3 courgettes
  • 180 ml crème fraîche
  • 100 g geraspte kaas
  • Peper en zout
  • Boter
Keuken: Bereidingstijd: 40 min. Portie(s): 4 personen

Eenvoudig recept maar zo lekker!

Pel de aardappelen.
Snijd met een mandoline of in een keuken machine of met een kaasschaaf, dunne plakjes in de courgettes en in de aardappelen.
Breng ze op smaak met peper en zout.

Meng in een kom, de crème fraîche met de helft van de geraspte kaas.

Verwarm de oven op 200 graden voor.

Smeer een ovenschaal met boter.
Verdeel de aardappelen en de courgette plakken in de schaal.
Verdeel het crème fraîche-kaas mengsel erop.
Verdeel de rest van de geraspte kaas erop.

Zet de schaal in de oven en bak de gratin, 30 minuten op 200 graden.
De laatste 10 minuten zet de oven op 170 graden.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Zoetaardappelen salade

Datum: 29 - 06 - 2020

0 reacties

Vietnamese Loempia

Datum: 25 - 06 - 2020

0 reacties