- 4 Conchiglioni per persoon
- 1/2 Spaanse peper
- 1/4 rode paprika
- 1 teentje knoflook
- 2 ham plakjes
- 4 eetlepels pesto alla genovese
- 4 eetlepels verse geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels verse peterselie, dragon en tijm
- 1 ui
- peper en zout
- 8 grote champignons
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 eetlepel suiker
- 1 ui
- 1,5 glazen water
- 1 eetlepel verse peterselie en tijm
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels Parmezaanse kaas
- peper en zout

14 april 2015 , update: Met dit recept heb ik meegedaan aan de voorronde van de wedstrijd ” Beste Italiaanse thuiskok van Nederland”, in het programma Grenzeloos koken, op 24Kitchen.
Antipasti recept van verse gemaakte pasta schelpen gevuld met pesto, ham en champignons in tomatensaus. zelf verzonnen.
Maak de conchiglioni klaar.
Maak de vulling klaar:
Hak in een keuken machine de champignons, de ui, de pesto, de knoflook, de peterselie, de dragon, de tijm, de ham, de Spaanse peper, de paprika en de geraspte Parmezaanse kaas.
Breng op smaak met peper en zout.
Vul de conchiglioni met de champignons vulling.
Maak de saus klaar:
Hak de ui, de peterselie, de tijm en de knoflook samen.
Meng ze in een kom met het water, de suiker en de tomatenpuree en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven op 180 graden voor.
Giet de tomatensaus in een ovenschaal.
Leg de gevulde conchiglioni op de tomatensaus.
Strooi de geraspte Parmezaanse kaas erop.
Zet de conchiglioni in de oven, 25 minuten.
Serveer de conchiglioni in kleine borden of mooie amuses schaaltjes.