Door: Dominique op 12 - 04 - 2015 in de categorie Pasta, Tapas, Hapjes en Antipasti, Warme voorgerechten
Ingredienten
Voor de vulling:
  • 1/2 Spaanse peper
  • 1/4 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 2 ham plakjes
  • 4 eetlepels pesto alla genovese
  • 4 eetlepels verse geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels verse peterselie, dragon en tijm
  • 1 ui
  • peper en zout
  • 8 grote champignons
Voor de saus:
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 ui
  • 1,5 glazen water
  • 1 eetlepel verse peterselie en tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas
  • peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 25 min. Portie(s): 10 personen

14 april 2015 , update: Met dit recept heb ik meegedaan aan de voorronde van de wedstrijd ” Beste Italiaanse thuiskok van Nederland”, in het programma Grenzeloos koken, op 24Kitchen.
Antipasti recept van verse gemaakte pasta schelpen gevuld met pesto, ham en champignons in tomatensaus. zelf verzonnen.

Maak de conchiglioni klaar.

11134414_1022408021121193_547873295_nMaak de vulling klaar:

Hak in een keuken machine de champignons, de ui, de pesto, de knoflook, de peterselie, de dragon, de tijm, de ham, de Spaanse peper, de paprika en de geraspte Parmezaanse kaas.

Breng op smaak met peper en zout.

 

 

Vul de conchiglioni met de champignons vulling.

Maak de saus klaar:

Hak de ui, de peterselie, de tijm en de knoflook samen.

Meng ze in een kom met het water, de suiker en de tomatenpuree en breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven op 180 graden voor.

11134192_1022419677786694_910286262_nGiet de tomatensaus in een ovenschaal.

Leg de gevulde conchiglioni op de tomatensaus.

Strooi de geraspte Parmezaanse kaas erop.

 

 

 

 

 

Zet de conchiglioni in de oven, 25 minuten.

Serveer de conchiglioni in kleine borden of mooie amuses schaaltjes.

11158141_1022430884452240_192783966_n

 

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Gemarineerde zalm in..

Datum: 5 - 06 - 2023

0 reacties

Gepekelde radijs

Datum: 26 - 05 - 2023

0 reacties

Borrel olie om..

Datum: 26 - 05 - 2023

0 reacties

Rub voor Rundervlees

Datum: 22 - 05 - 2023

0 reacties