Door: Dominique op 16 - 07 - 2017 in de categorie Toetjes/gebak
Ingredienten
  • 200 g mariakoeljes ( of petit beurre
  • 150 g roomboter
  • 500 g kwark
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakjes vanille suiker
  • 100 g suiker
  • 9 gelatine vellen
  • 3 eetlepels sinaasappelsap
  • Rasp van 1 citroen
  • Sap van 2 citroenen
  • 4 eetlepels citroen custard
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • 2 eetlepels water
Keuken: Bereidingstijd: 15 + 240 min in de koelkst min. Portie(s): 8 personen

Simpel en lekker fris bavarois taart.

Laat de boter smelten in een pannetje.
Zet de koekjes in een gesloten zak en stamp ze fijn.
Meng de boter met de koekjes.

Zet 2 vellen plastic film op de bodem van een ronde cake vorm of springvorm.

Stort de koekjes erin en druk met een lepel en de rug van je hand goed aan.

Zet de gelatine vellen in een kom met water en laat ze 5 mn wekken.

Klop de kwark samen met 2 eetlepels slagroom, de zuiker, de vanille suiker en de citroensap.

Klop de slagroom stijf met het citroenrasp en 1 eetlepel suiker.

Verwarm in een pannetje het sinaasappelsap.

Knijp de gelatine vellen tussen je vingers goed uit en gooi het water weg.
Zet de gelatine vellen terug in de kom en meng ze samen met het sinaasappelsap tot ze opgelost zijn.

Meng nu het sinaasappelsap met de kwark.

Meng nu de opgeklopte slagroom met de kwark.

Verdeel de kwark op de koekjes bodem.

Laat in de koelkast 3 uur opstijven.

Na 3 uur meng 2 eetlepels water met 2 eetlepels custard en 2 eetlepels crème fraiche en roer ze samen tot de custard goed gesmolten is.
Laat de custatd 15 kinuten afkoelen en verdeel het op de taart.
Zet de taart 2 uur in de koelkast.

5 reacties tot nu toe.

  1. Karolien schreef:

    Hallo Dominique, ik zag gisteren pas je antwoord. Dank daarvoor!
    Ik denk dat ik Lemon curd moet hebben? Die past volgens mij het beste in je omschrijving?
    Groetjes karolien

  2. Karolien schreef:

    Hallo Dominique,
    Ten eerste bedankt voor je reactie! Ik zie het helaas nu pas.
    Bedoel je met deze saus Lemon curd? Want volgens mij past deze nog het best bij de omschrijving.
    Groetjes karolien

  3. Karolien schreef:

    Hallo,

    Ik wil dit recept proberen!
    Maar er wordt gesproken van citroen custard??
    Wat is dit precies? Van welk merk en waar kan ik dit krijgen?

    Vriendelijke groet
    Karolien

    • Dominique schreef:

      Hello Karolien
      custard is een zoetzure saus op basis van ei, citroen, boter en suiker.

      Je kan een potje bij Albert Heijn of Jumbo kopen.

      • Karolien schreef:

        Hallo Dominique, ik zie nu pas je antwoord. Ten eerste bedankt voor je reactie! Kan ik hier Lemon curd voor gebruiken? Volgens mij past dit nog het beste in de beschrijving.
        Wil deze taart nu toch echt graag een keer maken!
        Groetjes karolien

Laat een bericht achter aan Karolien


Nieuwste recepten

Camembert uit de..

Datum: 18 - 04 - 2019

0 reacties

Witlof stamppot met..

Datum: 29 - 03 - 2019

0 reacties

Zucchini ravioli

Datum: 23 - 03 - 2019

0 reacties

Crispy Fish &..

Datum: 21 - 03 - 2019

0 reacties