Door: Dominique op 15 - 09 - 2014 in de categorie Cakes
Ingredienten
  • 6 eieren
  • 150 g fijn suiker
  • 50 g maïzena
  • 3 el cacao poeder
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 50 g bloem
  • 1 /2 pakje bakpoeder
  • 1 bak mascarpone
  • 1 eigeel
  • 1 zakje vanille suiker
  • 3 el fijne suiker
  • 4 el jam naar keuze
  • 1 pakje slagroom
  • 1 potje chocolade pasta
Keuken: Bereidingstijd: 35 mn min. Portie(s): 8 personen

Zelf verzonnen recept met als voorbeeld de black forest cake.


Verwarm de oven voor op 170°C.
Meng de eidooiers met de suiker en de vanille suiker.
Spatel de bloem, de maizena, de bakpoeder met de cacaopoeder voorzichtig door de eiermassa.
Klop de eiwitten stijf en stapel ze door de eiermassa.
Vet een bakvorm met boter en bloem in (springvorm).

Vul de bakvorm met het beslag en plaats onmiddellijk in de oven. Bak de biscuit ongeveer 30 à 35 minuten op 160°C.

Haal de biscuit uit de oven en laat afkoelen.

Meng de mascarpone met de eidooier, de suiker en de vanille suiker.
Klop de slagroom stijf en stapel door de mascarpone.

Snijd de biscuit overlangs door in twee.

Besmeer de eerste laag met jam.
Besmeer met het mascarpone mengsel (bewaar 3 eetlepels).
Besmeer de 2e laag met chocolade pasta.
Decoreer met de rest van het mascarpone mengsel (met behulp van een ring).
Strooi wat cacao poeder bovenop.

Zet de cake een uur in de koelkast, voorzichtig ingepakt in alu folie.

10570961_871408796221117_900702247_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Mosterd kaas bloemkool

Datum: 25 - 11 - 2019

0 reacties

Limoncello – frambozen..

Datum: 16 - 11 - 2019

0 reacties

Cordon bleu

Datum: 30 - 10 - 2019

0 reacties

Zoete aardappel –..

Datum: 28 - 10 - 2019

0 reacties