Door: Dominique op 1 - 11 - 2016 in de categorie Cakes
Ingredienten
  • 125 g roomboter (op kamertemperatuur)
  • 200 g farine
  • 6 eetlepels melk
  • 3 grote eieren
  • 200 g suiker
  • 1 eetlepels vanille extract
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanille suiker
  • 2 peren
  • 25 g cacao poeder
Keuken: Bereidingstijd: 40-45 min. Portie(s): 6 personen

Zelf verzonnen recept van cake gebaseerd op een recept van mijn moeder, “gateau marbré” (marmer cake).
Luchtige fruitig cake met heerlijke chocolade, vanille en peer smaken.

 

Klop de boter samen met de suiker en de vanille suiker tot een wit, luchtig beslag.

Split de eieren voorzichtig.
Bewaar de eiwitten in een kom.

Voeg de eierdooiers en klop ze door het beslag.

Voeg de melk lepel bij lepel toe en klop nog een paar minuten.

Voeg nu de bloem en de bakpoeder toe en klop een paar minuten tot een mooi glad beslag.

Klop de eiwitten stijf en meng ze rustig en voorzichtig door het beslag.

Verdeel het beslag in twee kommen.

Voeg in de 1e kom de cacao poeder en meng ze voorzichtig samen.

Voeg in de 2e kom de vanille extract.

Pel de peren, verwijder de klok en snijd ze in blokjes.

Beboter een rond cake vorm of een rechthoek cake vorm met boter en bloem.

Verwarm de oven op 170 graden voor.

Voeg een lepel vanille beslag toe in het middel van de cake vorm.
Voeg een lepel cacao beslag toe boven de vanille lepel.
Voeg nu een lepel vanille beslag toe boven de cacao lepel.
Herhaal dit tot het vanille beslag en het cacao beslag op zijn.
Verdeel de blokjes peer bovenop.
Verdeel de rest van het vanille beslag boven de peren.
Verdeel de rest van het cacao beslag boven de vanille.

Bak de cake, 40-45 minuten tot het beslag raar is.

20161031_203510_resized

20161031_203501_resized

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Appel en peer..

Datum: 6 - 10 - 2020

0 reacties

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties