Door: Dominique op 5 - 10 - 2022 in de categorie Ovenschotels, Pasta
Ingredienten
  • 5 cannelloni tubes per persoon
  • 1 citroen
  • 1/2 zakje geraspte kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 1 bakjes a 250 gr Ricotta
  • 1/2 doos diepvries spinazie, gehakt
  • 1 vis bouillon blokje
  • 300 gr. zalmfilet
  • 1 bakje mini tros tomaten
Keuken: Bereidingstijd: 45 min. Portie(s): 4 personen

Verwarm de oven op 200 graden voor.

Snipper de sjalotjes, hak de knoflook en de spinazie.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan.
Fruit erin de knoflook samen met de sjalotjes, meng deze met de spinazie en breng op smaak met 1 theelepel citroenrasp en peper.
Meng hierdoor een kwart van de Ricotta.

Snijd de tomaatjes in schijfjes en zet ze apart.

Snijd erbij 6 mini tomaatjes in kleine stukjes.
Snijd de zalm filets in stukjes en meng deze met een kwart van de ricotta en de stukjes tomaat. Breng op smaak met citroensap,zout,peper.
Pak de cannelloni, en vul deze om de beurt met het spinazie mengsel en met het zalm mengsel.
Leg ze om en om in een ovenschaal die net iets breder is als de Cannelloni.

Maak een bouillon met een tablet en 1/2 liter gekookt water.

Meng ongeveer 200 ml van deze bouillon met de resterende ricotta, en breng op smaak met citroensap, rasp en peper.

Giet nog 200 ml bouillon in de overschaal, giet hier bovenop het bouillon/ricotta mengsel.
Cannelloni moet net onderstaan.

Strooi de geraspte kaas bovenop.
Verdeel de in schijfjes gesneden tomaatjes erboven.

Zet 30 minuten in oven tot het niet meer waterig is en de kaas bovenop goudbruin is.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Dulce de leche

Datum: 5 - 12 - 2022

0 reacties

Warme wraps met..

Datum: 2 - 12 - 2022

0 reacties

Warme wraps met..

Datum: 2 - 12 - 2022

0 reacties

Pompoen – wortel..

Datum: 26 - 11 - 2022

0 reacties