- Voor de cake:
- 4 eieren
- 125 g suiker
- zout
- 50 g boter
- 125 g bloem
- 1 zakje vanille suiker
- 1 theelepel sninaasappel bloezem water of fleur d'oranger (Marrokaanse toko)
- 2 eetlepels frambozenjam
- 2 eetlepels water
- 6 eetlepels Nutella
- 20 g roomboter
- 1 peer
- 2 zakje vanille suiker
- Voor de topping:
- 200 g pure chocolade reep
- 25 g roomboter
- poeder suiker
De ultieme dessert voor kerst in Frankrijk!
Ik heb dit recept zelf verzonnen door 2 recepten samen te doen en het is heel lekker.
Wat vinden jullie ervan?
Maak de cake klaar:
Bereid de biscuit roulé of génoise :
De oven voorverwarmen op 200°C.
Een rechthoekige bakvorm (± 25 x 35 cm) bekleden met bakpapier.
Het bakpapier invetten.
De eierdooiers met de suiker en een snufje zout in ± 10 minuten dik en romig kloppen.
Klop de eiwitten stijf.
De boter laten smelten.
De bloem boven het eimengsel zeven en voorzichtig erdoor scheppen.
Voeg de eiwitten toe.
De boter (50 g) erdoor scheppen.
Het beslag in de vorm schenken en gelijkmatig uitstrijken.
In het midden van de oven de cake in ± 15 minuten lichtbruin en gaar bakken.
Een schone theedoek nat maken.
De cake uit de oven nemen en op een vochtig theedoek keren.
Het bakpapier verwijderen.
De cake oprollen en laten afkoelen.
Maak de vulling klaar:
Doe de jam in een pan, samen met de water en warm het op.
Schil de peer af, halveer ze.
Doe de middel weg en snijd de peer in blokjes.
Bak de peer in een koekenpan, met boter.
Voeg er de vanille suiker toe.
Laat de peer blokjes afkoelen.
Rol de cake uit.
Strijk de jam met een kwast over de cake.
Verdeel de nutella en de peer blokjes op de cake.
Rol de cake voorzichtig.
Maak de topping klaar:
Doe de chocolade met de boter in een kom en verwarm ze, 2 minuten in de magnetron.
Klop ze goed tot de chocolade glanzig wordt.
Strijk de topping met een lepel over de cake.
Maak streepjes over de topping met een vork.
Laat de cake minimaal 2 uren in de koelkast.
Bestrooi wat poeder suiker over de cake en zet decoratie op (hier heb ik chocolade sterretjes gemaakt met de overige gesmolten chocolade in ster vormen).