- 4 biefstukken, in blokjes gesneden
- Bladerdeeg
- 3 gesneden uien
- Takje rozemarijn
- 1 laurierblad
- 1 prei in ringen gesneden
- 3 tenen knoflook, gesneden
- 1 lepel boter
- 2 stengels bleekselderij, fijn gesneden
- 2 winterwortels, geschild en gesneden
- 1 bak Champignons, gesneden
- 1 blikje Guinness of een flesje bier naar keuze
- 2 grote lepels bloem
- Runderbouillon van een blokje met 100 ml water
- 2 handen geraspte kaas
- 1 ei, geklop

Een recept van Jamie Oliver…zo lekker! Echt een gerecht voor mannen, biefstuk met bier!
Snijd alle groenten en zet ze in een kom.
Bak de uien in wat olijfolie in een braadpan, met wat zout en peper tot ze lichtbruin zijn.
Doe het takje rozemarijn en de laurierblad erbij en voeg de knoflook toe.
Voeg 1 eetlepel boter toe, dan de bleekselderij, de wortel, de champignons, de prei en dan het rundvlees.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Doe dan het flesje bier erbij.
Dan 2 flinke eetlepels bloem en dan de runderbouillon.
Het vlees moet niet helemaal onder staan.
Zet dit 2 uur in een pan met deksel die in de oven kan op 180 graden in de oven.
Rol 2/3 van het bladerdeeg uit en bekleed hier een ovenschaal mee of een springvorm.
Giet de stoofschotel hierin.
Strooi de andere handvol kaas over de stoofschotel.
Doe wat los geklopt ei op de randen van het bladerdeeg.
Bedek de bovenkant met de rest van bladerdeeg (wat je eerst uitrolt).
Als er nog bladerdeeg buiten de rand hangt kun je dat er op vouwen. Bestrijk met een los geklopt ei.
Bak de taart 40 minuten op 180 graden.
Heerlijk!!!
Dank u
Goed recept, heerlijke pie!, volle smaak. Heb de geraspte kaas weggelaten maar was voor ons geen gemis. Aanrader!
Dank u wel