Door: Dominique op 21 - 02 - 2015 in de categorie Hoofdgerechten en bijgerechten, Quiche, pizza en taart
Ingredienten
  • 4 biefstukken, in blokjes gesneden
  • Bladerdeeg
  • 3 gesneden uien
  • Takje rozemarijn
  • 1 laurierblad
  • 1 prei in ringen gesneden
  • 3 tenen knoflook, gesneden
  • 1 lepel boter
  • 2 stengels bleekselderij, fijn gesneden
  • 2 winterwortels, geschild en gesneden
  • 1 bak Champignons, gesneden
  • 1 blikje Guinness of een flesje bier naar keuze
  • 2 grote lepels bloem
  • Runderbouillon van een blokje met 100 ml water
  • 2 handen geraspte kaas
  • 1 ei, geklop
Keuken: Bereidingstijd: 165 min. Portie(s): 4 personen


Een recept van Jamie Oliver…zo lekker! Echt een gerecht voor mannen, biefstuk met bier!

11006134_991309917564337_1581861965_n11005815_991309990897663_632884875_n

Snijd alle groenten en zet ze in een kom.

Bak de uien in wat olijfolie in een braadpan, met wat zout en peper tot ze lichtbruin zijn.

Doe het takje rozemarijn en de laurierblad erbij en voeg de knoflook toe.
Voeg 1 eetlepel boter toe, dan de bleekselderij, de wortel, de champignons, de prei en dan het rundvlees.

Voeg peper en zout naar smaak toe.
Doe dan het flesje bier erbij.

Dan 2 flinke eetlepels bloem en dan de runderbouillon.

Het vlees moet niet helemaal onder staan.

Zet dit 2 uur in een pan met deksel die in de oven kan op 180 graden in de oven.
11008901_991340887561240_239497604_nRol 2/3 van het bladerdeeg uit en bekleed hier een ovenschaal mee of een springvorm.
Giet de stoofschotel hierin.

Strooi de andere handvol kaas over de stoofschotel.
Doe wat los geklopt ei op de randen van het bladerdeeg.

Bedek de bovenkant met de rest van bladerdeeg (wat je eerst uitrolt).

Als er nog bladerdeeg buiten de rand hangt kun je dat er op vouwen. Bestrijk met een los geklopt ei.

Bak de taart 40 minuten op 180 graden.11007525_991389154223080_1329841244_n

10917704_991409710887691_663834466_n

4 reacties tot nu toe.

  1. Ramón schreef:

    Heerlijk!!!

  2. Nynke Bosma schreef:

    Goed recept, heerlijke pie!, volle smaak. Heb de geraspte kaas weggelaten maar was voor ons geen gemis. Aanrader!

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Naanbrood met kip

Datum: 24 - 09 - 2023

0 reacties

Roast Potatoes seasoning

Datum: 24 - 09 - 2023

0 reacties

Zelfgemaakte Joppiesaus

Datum: 24 - 09 - 2023

0 reacties

Citroen triffel met..

Datum: 23 - 09 - 2023

0 reacties