- 300g gehakt
- 1 groene zure appel
- 1 ui
- 2 knoflookteentjes
- 1 kommetje rozijnen
- 2 eetlepels abrikozen jam
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel komijn
- 1/4 theelepel kaneel
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1/4 theelepel chili vlokken
- Peper en zout
- 150 ml volle melk
- 2 eieren
- Snufje kurkuma
- 3 laurierblaadjes
Vroeger maakte ik vaak Bobotie uit een pakje en zakjes.
We vonden het lekker maar ik kende het echt recept uit Zuid-Afrika nog niet.
Het is makkelijk en zo lekkerder dan de bobotie van de supermarkt.
Ik ga het nooit meer kopen!
Heerlijk!
Zet de rozijnen in een kom met water.
Snijd de ui en knoflook fijn.
Pel een snijd de appel in blokjes.
Verwarm de oven op 180 graden voor.
Verwarm de olie in een koekenpan.
Bak eerst de ui, dan het gehakt.
Voeg de knoflook, 1/2 theelepel kurkuma, 1 theelepel kerriepoeder, 1/2 theelepel komijnpoeder, 1/4 theelepel kaneel, 1/4 theelepel chili vlokken,1/2 zout en 1/2 peper.
Haal de rozijnen uit het water.
Voeg ze samen met de appel blokjes bij het gehakt toe.
Meng 2 eetlepels abrikozen jam in het mengsel.
Bak goed samen.
Voeg de crème fraîche toe.
Zet het vuur laag.
Klop de eieren met 150 ml melk en een snufje kurkuma.
Zet het gehakt mengsel in een ovenschaal.
Druk met de rug van de lepel goed plat.
Giet de melk/eieren erop.
Zet bovenop 3 laurier blaadjes.
Zet in de oven, 20 minuten.
Serveer met witte rijst.