Door: Dominique op 15 - 09 - 2014 in de categorie Ovenschotels
Ingredienten
  • 1 bloemkool
  • 1 grote aardappel per persoon
  • 1 pakje Schouderham
  • 200 g Cherry tomaatjes
  • 3 bos uitjes
  • 100 g feta kaas
  • 200 g geraspte kaas
  • 2 el verse peterselie
  • peper en zout Voor de bechamelsaus:
  • 50 g roomboter
  • 50 g bloem
  • 300 ml melk
  • peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Snijd de bloemkool en de aardappelen in blokjes en kook ze in ruime water met zout.
Maak de bechamelsaus door de boter te verhitten.
Roer de bloem door de gesmolten boter.
Laat het mengsel 2 tot 3 minuten op een laag vuur pruttelen zodat de bloem gaart.
Schenk er een scheut melk bij en blijf goed roeren, tot al het vocht kookt en het mengsel bindt.
Voeg de rest van de melk toe en roer tot het mengsel geheel glad is geroerd.
Laat nog een paar minuten pruttelen op laag vuur om te voorkomen dat de saus naar bloem smaakt.
Breng op smaak met zout en peper.
Giet de bloemkool en de aardappelen af.

Snijd de tomaatjes, de ham en de bos uitjes.
Hak de peterselie fijn.

Verwarm de oven op 180 graden.

Leg de bloemkool en de aardappelen in een ovenschaal.
Leg hierop de tomaatjes, de peterselie, de ham en de bosuitjes.
Breng op smaak met peper en een beetje zout.
Verkruimel de feta erop.
Als laatste strooi je er nog de geraspte kaas eroverheen.

Nu kan de bloemkool ovenschotel 20 minuten in de oven.

10656229_886804644681532_1336604108_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties

Zoete aardappel soep..

Datum: 21 - 09 - 2020

0 reacties