Door: Dominique op 6 - 10 - 2015 in de categorie Toetjes/gebak
Ingredienten
  • 1 pak bladerdeeg
  • 2 appels
  • 3 eetlepels abrikoos jam
  • 1 eetlepel fijne suiker
  • muffin bakjes
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 4 personen

Een simpel recept met bladerdeeg en appel maar met een prachtig effect!

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Was de appels, snijd ze doormidden en snijd het klokhuis weg.
Snijd de appels in hele dunne schijfjes. Hoe dunner hoe beter, dan kun je de roosjes straks makkelijker rollen.
Leg de appelschijfjes op een plank met keukenrol, zodat ze uit kunnen lekken.
12076413_1123477417680919_1242428613_oSpreid 2 bladerdeeg vellen uit en plak ze samen.
Snijd ze dan in 2 reepjes van 2 cm.
Meng de jam met een eetlepel water en beleg de deegstroken.

 

12081500_1123478661014128_1741001441_nStrooi wat suiker erop en leg de appelschijfjes op de deeg stroken.
Vouw de deegstroken op de appelschijfjes.

Rol de roosjes zo strak mogelijk op.

 

 

 

 

 

Leg de appelroosjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze ca. 25 minuten totdat ze een mooi lichtbruin kleurtje krijgen.
Wanneer ze uit de oven komen kun je ze naar wens bestrooien met wat poedersuiker.

12064500_1123502417678419_2036698831_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Appel en peer..

Datum: 6 - 10 - 2020

0 reacties

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties