- 4 vellen uit een pak Roomboterbladerdeeg
- 2 el vanillesuiker
- 1 appel
- 1 ei los geklopt
- bakpapier
- 1 potje appelmoes
- poedersuiker
Ik had gewoon zin in iets lekker bij mijn koffie!
Dit recept is voor 4 appelflappen.
Schil en snijd de appel in fijne paartjes.
Meng de vanillesuiker met de appel en de appelmoes.
Leg een vel bakpapier op het aanrecht.
Verwijder de folie van het bladerdeeg en laat ze ontdooien op het bakpapier.
Wanneer het bladerdeeg ontdooid is schep je in het midden van het bladerdeeg een grote eetlepel appel mengsel..
Vouw het bladerdeeg eroverheen en druk de randen met een vork dicht.
Bestrijk de appelflappen het losgeklopte ei.
Leg de appelflappen op bakpapier op een bakplaat en bak ze circa 20 minuten in de oven of tot de bovenkant goudbruin is, 20 mn, op 220 graden.
Laat de appelflappen afkoelen en strooi wat poedersuiker.