Door: Dominique op 12 - 08 - 2015 in de categorie Quiche en pizza
Ingredienten
Voor het deeg:
  • 350 g bloem
  • 1/2 grote glas lauw water
  • 7 g droge gist
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 4 eetlepels paneermeel
Voor de vulling:
  •  4 eieren
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 600 g verse andijvie
  • 50 g pijnboompitten
  • 2 speklappen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • eventueel 50 g geitenkaas
Voor de topping:
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Dit recept komt uit Allerhande maar ik heb hem aangepast.

Ik heb spekjes toegevoegd, cashewnoten vervangen door pijnboompitten  en slagroom door crème fraîche, het bladerdeeg door mijn eigen brood/quiche deeg
Ik vond dit gerecht heel lekker maar ik mis erin iets pittig zoals geitenkaas of blauwen kaas, dus ik raad het aan.

Verwarm de oven op 180 graden voor.

Snijd de ui fijn en hak de knoflook.
Was en snijd de andijvie fijn.
Snijd eventueel de geitenkaas in plakjes.
Rasp de kaas voor de topping.

Bak de speklappen zonder vet in een koekenpan.
Snijd de zwoerd uit en snijd de speklappen in reepjes.

Maak het deeg klaar:
Kneed de bloem samen met de gist, de olijfolie en het water.
Voeg de suiker en de zout toe en kneed nog 10 minuten.
Laat het deeg onder een kom  met een theedoek, 1 uur rijzen.

Maak de vulling klaar:
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Bak de pijnboompitten 5 minuten (goed schudden).
Voeg de ui en de knoflook toe en bak nog 5 minuten.
Voeg de andijvie toe, laat hem slinken tot de damp uit is.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de spekjes toe.
Voeg eventueel de geitenkaas toe.

11847624_1091988394163155_1878897173_o

Rol het deeg uit en leg het in een quiche vorm.
Verdeel het paneermeel erop.
schep het andijvie mengsel op het deeg.

Klop de eieren met de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout.
Schenk het eimengsel over de andijvie.
Bestrooi de Parmezaanse kaas erover.

Bak de taart in de oven, 30 minuten op 180 graden.

 

11830212_1092110167484311_499924599_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Appel en peer..

Datum: 6 - 10 - 2020

0 reacties

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties