- 6 abrikozen
- 1 bakje aardbeien
- 6 eieren
- 10 eetlepels suiker
- 10 eetlepels melk
- 10 eetlepels olie
- 18 eetlepels bloem
- 2 zakjes vanille suiker
- 1 pakje bakpoeder
- 1 snufje zout

Een recept uit Frankrijk en uit mijn jeugd, een prachtige, luchtige cake met zomer fruit.
Verse fruit kan vervangen worden door 1/2 blik ananas schijven.
Snijd de abrikozen en de aardbeien grof en meng ze met een eetlepel suiker.
Klop de eigelen samen met de suiker tot een witte beslag.
Voeg de melk, de olie, de zout en een zakje vanille suiker toe en klop een paar minuten tot een vloeibaar beslag.
Voeg de bloem en de bakpoeder toe en klop tot een mooi beslag.
Klop de eiwitten stijf.
Voeg voorzichtig de eiwitten toe aan het beslag.
Stort het beslag in een ingevette en bebloemde ronde bakvorm.
Verdeel de aardbeien en de abrikozen op het beslag en strooi een zakje vanille suiker erop.
Bak de cake, 20-25 minuten in de oven op 120 graden.
Laat de cake afkoelen en strooi wat poedersuiker erop.