Door: Dominique op 10 - 09 - 2018 in de categorie Warme Saus
Ingredienten
  • 8 grote vleestomaten
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 grote uien
  • Peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 60 min. Portie(s): 4 personen

Compotée de tomates is een Franse bijgerecht. 

Tip: Laat heel langzaam 2 eieren per persoon erin koken of serveer het met vlees. 

Wrijf de tomaten met een mes, een paar keer heen en weer, net als je ze pelt en pel ze af.
Knijp erin om de sap weg te doen en snijd ze in blokjes.

Snijd de uien en de knoflook fijn.

Verwarm de olie in een pan.
Bak erin de uien met de suiker tot ze verkleuren.
Voeg de knoflook en de tomatenblokjes en breng op smaak met peper en zout.

Zet het vuur heel zacht, zet de deksel op de pan en laat een uur heel zacht pruttelen.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Hete Pepers jam

Datum: 18 - 09 - 2018

0 reacties

Compotée de tomates

Datum: 10 - 09 - 2018

0 reacties

Creole Cari kip

Datum: 3 - 08 - 2018

0 reacties

Salade met gepaneerde..

Datum: 11 - 07 - 2018

0 reacties