Door: Dominique op 20 - 09 - 2014 in de categorie Warme Saus
Ingredienten
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 4 personen

Zoals de Fransen zeggen sauce au beurre blanc, is een lekkere, luchtige, romige saus die heel lekker met asperge of vis is.
Je kan ook kruiden zoals dragon, kervel, peterselie en bieslook toevoegen maar ook sjalotten.

Klop de eidooiers goed los en klop de citroensap erdoor.
Zet de pan op een laag vuur en klop het mengsel op tot een saus.

Haal de pan van het vuur, breng op smaak met zout en schenk al kloppend de gesmolten boter erbij.
Doe dit met kleine beetjes tegelijk en blijf kloppen, totdat je een luchtige en gebonden saus hebt.

10177854_648378975255800_8889045854475053168_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Gepekelde radijs

Datum: 26 - 05 - 2023

0 reacties

Borrel olie om..

Datum: 26 - 05 - 2023

0 reacties

Rub voor Rundervlees

Datum: 22 - 05 - 2023

0 reacties

Paardenbloem honing

Datum: 17 - 05 - 2023

0 reacties