Spoel de bonen af onder de kraan en laat ze uitlekken. Snijd het ui fijn. Hak de peterselie fijn. Hak ook de knoflook fijn. Snijd de garnalen in 3 stukjes. Haal de huid van de chorizo en snijd hem in blokjes. Pers de citroen. Verwarm de olie in een koekenpan.   Lees verder...

Categorie: BBQ, Groenten Salades

Doe het water in een pan met de boter, de suiker, 1/2 theelepel kaneel en een snufje zout. Wanneer de boter gesmolten is, voeg de bloem in een keer toe. Roer het deeg tot het niet meer plakt in de pan en een bal vormt. Bak even mee. Voeg de   Lees verder...

Categorie: Koekjes

Halveer de tomaatjes. Hak de peterselie fijn. Snijd de uien in blokjes. Klop de eieren in een kom en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de olie in een koekenpan. Bak erin de uien. Voeg de tomaatjes en de peterselie toe en bak nog mee. Verdeel de eieren   Lees verder...

Categorie: Eieren, Healthy warm

Chorizo en feta. De combinatie van de pittige worst met de zoutige kaas is perfect! Snijd de courgettes in kleine blokjes. Snijd de wortels in mini blokjes. Snijd de ui fijn en hak de knoflook. Hak de peterselie en de Spaanse peper samen. Snijd de worst in plakjes en halveer ze.   Lees verder...

Categorie: Pasta

Dulce de leche ( Nederlandse vertaling: Melkzoet) is een karamelpasta die bekend is in geheel Latijns–Amerika. Ik wilde al lang dit recept maken. Ik ging op internet kijken naar het recept. Veel recepten zijn eenvoudig, je zet een blikje gecondenseerde melk in een pan met ruim water en je wacht 3 uur.   Lees verder...

Categorie: Zoete saus

Het woord aioli komt oorspronkelijk uit het Catalaans, en is een samentrekking van de woorden voor knoflook en olie (all i oli). Het woord is via het Frans in het Nederlands terechtgekomen en wordt vaak ook met een trema geschreven: aïoli.  Aioli is een mayonaise met knoflook maar oorspronkelijk is   Lees verder...

Categorie: Dipsaus, spread

Zelf verzonnen aardappelschotel met verse worst, chorizo worst en groenten. Snijd de aardappelen in plakjes,  kook ze, 10 minuten in ruim water met zout. Snijd de olijven in plakjes. Halveer de tomaatjes. Hak de rozemarijn samen met de tijm. Snijd de peper en de lente uitjes in ringetjes. Snijd de   Lees verder...

Categorie: Aardappel, Ovenschotels

Voorbereiding: Snijd de aardappelen en de paprika in blokjes. Snijd de bos uitjes in ringetjes. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de knoflook fijn.     Bereiding van de vulling: Bak in een koekenpan met olijfolie de aardappelen, 15 minuten. Voeg de ui, de knoflook, de paprika, de bos uitjes en   Lees verder...

Categorie: Eieren, Lunch / Ontbijt

 Albondigas zijn lekker Tapas gehaktballetjes in een gekruide tomatensaus. Vanavond serveer ik deze gehaktballetjes, als Hoofdgerecht, met rijst.   Maak de balletjes klaar: Hak samen, de ui, het knoflook, de peterselie en de munt heel fijn. Meng het gehakt samen met het paneermeel, het ui-mengsel, de kruiden, het ei en   Lees verder...

Quesadilla’s zijn voor de Mexicaanse keuken wat ‘tosti’s’ zijn voor de Nederlandse. Letterlijk betekent het woord quesadilla, ‘kaasdingetje’. Leg een tortilla op een plank. Snijd de mozarella. leg de helft van de kaas en de basilicum blaadjes op de tortilla. Bestrooi de tortilla met een flinke snuf chili. Leg de   Lees verder...

Nieuwste recepten

Tiramisu met vijgen

Datum: 15 - 10 - 2018

0 reacties

Gepofte trostomaatjes uit..

Datum: 11 - 10 - 2018

0 reacties

Runderrollade met kruiden

Datum: 11 - 10 - 2018

0 reacties