Het recept van koude schotel is een ouderwets bijgerecht in Nederland. Geserveerd op een buffet bij bruiloften of bij bbq. Het is een koude puree met extra’s erbij, een lekkere frisse aardappelsalade, Een tip: ik heb zelf een fout gemaakt als Française. !Zet de garnering niet op de puree maar   Lees verder...

Categorie: BBQ, Groenten Salades

Pel de sjalotjes  en snipper ze. Verhit de boter  in een pan en fruit de  sjalotjes. Voeg de Fond toe en kook 3 minuten op hoog vuur in. Zeef de saus. Roer de Port erdoor en kook op hoog vuur ca. 5 minuten in. Breng op smaak met zout en peper.   Lees verder...

Kook de aardappelen in ruim komend water met zout, 30 mn. Kook de kokosmelk in een pannetje. Pel de aardappelen en prak ze. Voeg beetje bij beetje de kokosmelk toe en prak tot een mooie (wel grof) puree. Breng op smaak met peper en zout. Snipper de ui, hak de   Lees verder...

Categorie: Ovenschotels

Was de aardappelen, pel ze af . Kook ze in ruim kokend water met zout, 25 minuten. Giet ze af, voeg 4 eetlepels melk toe en stamp ze tot puree. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de uien in blokjes. Hak de knoflook en de peterselie fijn. Verwarm   Lees verder...

Categorie: Ovenschotels

In een pan met een dikke bodem, verwarm je de kristalsuiker met 4 eetlepels water tot een goudbruin  karamel. Het duurt best lang maar wanneer het begint van kleur te veranderen, gaat het heel snel. Pas op! Te bruin en de karamel is te bitter, wat niet lekker is. De   Lees verder...

Categorie: Koekjes

Gezond en heerlijk koolhydraatarm recept. Hak de ui en knoflook fijn. Hak de peterselie ook fijn. Snijd de kipfilets in reepjes. Meng de kipfilets reepjes samen met ui, knoflook, kaneel, oregano, tijm, paprikapoeder, chili vlokken en 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met peper. Verwarm de oven op 200 graden   Lees verder...

Hoe een simpel recept in iets verrukkelijk kan veranderen!! Ik zag een foto van asperges op BBQ op de facebook van Lars. Lars is een vriend, die deze prachtige website voor mij heeft ontworpen. Het leek me zo lekker dat ik hem het recept heb gevraagd. Pel de asperge. Zet   Lees verder...

Serveer deze heerlijke soep met ham reepjes, spekjes,  soepentengels of croutons. Het is leuk om hem in verrines te serveren.  Snipper de ui. Hak de knoflook. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes. Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en fruit de   Lees verder...

Begin met het maken van de bodem. Maal in de keukenmachine de kruidnoten fijn, smelt de boter en roer ze door elkaar. Stort het in een met bakpapier beklede bakvorm en druk de bodem stevig aan. Maak daarna het beslag voor de cheesecake. In een kom klop je de roomkaas   Lees verder...

Categorie: Geen categorie

Heerlijke, luchtige cake.  Verwarm de oven voor op 180° C. Meng de suiker, de bloem en het amandelpoeder door elkaar. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Spatel voorzichtig door de bloemen. Snijd de boter in blokjes en laat hem in de magnetron, 1 minuut, smelten. Spatel hem door   Lees verder...

Categorie: Cakes

Nieuwste recepten

Verrine meloen-komkommer

Datum: 20 - 07 - 2021

0 reacties

Klassieke Gaspacho

Datum: 26 - 06 - 2021

0 reacties

Limburgse Oma’s koude..

Datum: 15 - 06 - 2021

0 reacties