Healthy food recept. Lekkere frisse salade. Breng 1/ 2 liter water met 1 theelepel zout en 1 theelepel olijfolie aan de kook. Zet 2 koppen couscous in een kom. Meng 2 koppen kokend water erop, roer even los en zet een deksel of een bord erop. Laat nu de couscous   Lees verder...

Zâalouk is een Marokkaans bijgerecht. Paprika, courgette, aubergine zijn de groenten die voor dit heerlijk gekruid recept gebruikt kunnen worden maar ik heb ervoor gekozen om courgette en rode paprika te gebruiken. In dit recept wordt ook vaak groene olijven gebruikt maar ik had ze niet in mijn voorraad. Soms   Lees verder...

Snijd de koolrabi, de paprika, de bleekselderij, de wortelen en de ui in blokjes. Snijd de blaadjes van de kool in reepjes. Snijd de Spaanse peper en de prei in ringetjes. Hak de knoflook fijn. Snijd de citroen in 4 blokjes. Zet de kip in de tajine. Voeg alle ingrediënten   Lees verder...

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Pel en snijd de uien in parten. Hak de knoflook grof. Verwijder de uiteindes van de aubergines en snijd de aubergines in plakken. Verdeel de uien, de knoflook, de tomaatjes en de aubergines over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een scheutje   Lees verder...

Categorie: Groenten, Healthy warm

Snijd de tomaten, de paprika, de uien, de courgette in blokjes. Snijd de citroenen in partjes. Pers de knoflook en snijd de bos uitjes in ringen. Snijd de vis in blokjes. Kook de rijst in een pan met water en zout. Giet de rijst af. Bak de ui samen met   Lees verder...

Categorie: Tajine

Ik gebruik mijn wok, alleen voor groenten, niet zo vaak. Ik had zin om spinazie te wokken in olie met knoflook maar keek verder in mijn koelkast en voegde meer ingrediënten in de wok toe met het resultaat dat dit recept geslaagd is en dat het heel lekker is! Schil   Lees verder...

Lekker stoofpotje met vis… Ik serveer het gerecht met Saffraan rijst. Pel en snipper de ui en de knoflook. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Schil de wortelen en snijd ze ook in stukjes. Doe de vis in een tajine of een pan. Bak de vis met de   Lees verder...

Categorie: Healthy warm, Tajine

Een recept dit makkelijk is en heel lekker. Het geheim van dit recept, hoe langer het kookt, hoe lekkerder het wordt. je kan het tajine een dag van tevoren maken en de volgende dag hem warm maken. je kan andere groenten gebruiken, zoals venkel, doperwtjes en bloemkool. Snijd het vlees   Lees verder...

Categorie: Tajine

Dit is een heel lekkere salade, op de foto staat de sla niet erbij, gewoon vergeten….   Meng 4 el olie door de courgette, paprika, knoflook en ui. Verhit de grillpan en gril 1/3 van de groenten in 5 min. beetgaar. Schep op een bord. Gril de rest van de   Lees verder...

Categorie: Pasta salade

Ik had zin in een tajine, deze keer met gember en olijven…lekker! Snijd de uien, de koriander, de peterselie en de knoflook fijn. Snijd de courgette, de aubergine, de champignons en de paprika in blokjes. Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de citroen in vier stukjes. Bak in een koekenpan met wat   Lees verder...

Categorie: Healthy warm, Tajine

Nieuwste recepten

Appel en peer..

Datum: 6 - 10 - 2020

0 reacties

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties