Healthy food recept Lekkere recept voor de lunch. Het recept is lekker met toast, beschuit (hier volkoren ronde beschuit) of met stokbrood. Rosbief of kalkoen filet is ook heel lekker erop. Meng in een kom de mayonaise of yogonaise met 1 theelepel truffel olie. Scheur de kipfilets en de plakken Lees verder...
Healthy food recept. Schil en rasp de knodselderij fijn. Voeg 2 eetlepels citroensap toe en meng goed samen, dit om te voorkomen dat de knolselderij verkleurt. Schil en rasp een appel en meng hem door de knolselderij. Meng in een kom de yoghurt, de yogonaise, de mosterd, de peterselie, de Lees verder...
Voorbereiding Snij de runderlappen in stukken. Snijd de uien grof, de wortelen in plakken en de knoflook fijn. Bak in een braadpan op een laag vuur de spekjes. Zet het vuur hoog en bak de stukken rundvlees. Doe niet alle stukken vlees in een keer maar schroei steeds een paar Lees verder...
Snijd de worst in plakken. Snijd de uien fijn. Hak de knoflook fijn. Pel en snijd de aardappelen in blokjes. Meng in een grote kom alle ingredienten samen. Breng op smaak met peper en zout en doe ze in een ovenschaal. Zet de ovenschaal in de oven en bak ze Lees verder...
Lekkere, frisse salade in zoute kaas bakjes. Ideaal als tapas! Maak de gegrilde paprika klaar. Verwarm de gril van de oven voor op 250 graden. Zet de paprika op de rooster. Rooster de paprika tot de schil zwart wordt. Na 20 minuten, zet de paprika in een plastic zakje. Doe Lees verder...
Mijn moeder gaf me dit recept en zei tegen me dat die cake goddelijk was…hum, ik had een beetje mijn twijfels toen ik ze hoorde zeggen, 125 ml rode wijn…maar het is wel waar, die cake is echt goddelijk! Laat de boter zacht worden tot een crème met de mixer Lees verder...
Heerlijke, gekruide brood. Snijd de chorizo in stukjes. Hak de kruiden samen. Hak de knoflook. Halveer de olijven. Meng samen alle ingrediënten. Voeg beetje bij beetje het warm water en kneed goed tot een soepel mooi deeg. Leeg het deeg op een rooster, bekleed met bakpapier, dek het met een Lees verder...
Maak de cake klaar. Verwarm de oven op 200 graden voor. Spits de eieren. Klop met een mixer, de eierdooiers met de suiker, tot een luchtig, licht geel beslag, 5 minuten ongeveer. Voeg, beetje bij beetje, de bloem toe en mix tot een mooi beslag. Voeg de vanille suiker en Lees verder...
Speciaal voor Kerstmis heb ik dit recept verzonnen. Ideaal als amuse, Hartige panna cotta kunnen ook als verrine in een glaasje worden geserveerd. Dit zijn lekker pittig en zacht en de kruim erbij is heerlijk! Snijd de bacon in mini blokjes. Snijd de lente uitje fijn. Verwarm 1 lepel boter in Lees verder...
24 december is heel belangrijk in Frankrijk. We noemen het “le réveillon de Noel”. Er wordt laat gegeten met luxe producten zoals oesters, foie gras, sint Jacob schelpjes, kreeft, scampi’s, gerookte zalm, kalkoen, eendenborsten en als toetje een bûche de Noel (cake rol in de vorm van een stamboom) en ijs. Ik kook voor Lees verder...