Dit is een typische gerecht uit het zuid van Frankrijk. Je komt deze groenteschotel in Italiaanse en Mediterraanse kookboeken tegen. Ik heb dit recept gekregen van mijn tante Jacqueline. Ik vind het heerlijk! Schil de aardappelen en snijd ze in plakken. Snijd de courgettes in plakken. Snijd de tomaten in   Lees verder...

Categorie: Aardappel

Een lekker Frans recept van mijn vriendin (Isabelle) Hartige taart, gevuld met tomaten, ansjovis, tapenade en uien. Oven voorverwarmen op 180 °C. Ontdooi de bladerdeegplakken. Uien in blokjes snijden en in olijfolie bakken. Knoflook fijn hakken en met de uien meebakken. Breng op smaak met peper en zout. Bekleed de   Lees verder...

Categorie: Quiche en pizza

Verwarm de oven op 180 graden. Klop de eieren en de suiker 5 minuten met de mixer luchtig. Giet langzaam al mixend de olie erbij. Voeg als laatste de bloem en bakpoeder toe en mix nog 5 minuten goed door. Giet het beslag in een ingevette vorm. Verdeel de fruit   Lees verder...

Categorie: Cakes

Makkelijke, frisse, luchtige, lekkere toetje. Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf. Voeg tijdens het opkloppen van de eiwitten 75 g suiker toe. Pocheer wat lepels eiwitschuim in hete melk en laat uitlekken. Maak ondertussen de crème anglaise. Breng hiervoor de melk samen met de vanillestokken aan de kook.   Lees verder...

Categorie: Toetjes/gebak

Lekkere kippenbouten met groenten in de oven! Er stond in dit recept groene paprika’s maar ik vind ze zelf niet lekker.   Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en kook ze beetgaar in de schil. Snijd ze in dikke plakken. Kruid de kippenbouten met peper en   Lees verder...

Categorie: Kip / Gevogelte

Brandade is een Frans gerecht dat wordt gemaakt van stokvis of schelvis, dat is gezouten en gedroogde vis, meestal kabeljauw. Je kan natuurlijk voor dit recept kabeljauw uit de diepvries gebruiken. Hak de peterselie fijn. Fileer de schelvis en spoel af onder koud stromend water. Kook de aardappelen 15 minuten   Lees verder...

Categorie: Stamppotten

Meng in een kom de bloem met de suiker, de vanille suiker, de citroen rasp en de eieren. Voeg langzaam de melk toe en meng goed door. Bekleed een ronde bakvorm met de (ontdooide) velletjes bladerdeeg of de rol vers bladerdeeg (met bakpapier eronder)… Verdeel het mengsel over het deeg.   Lees verder...

Categorie: Toetjes/gebak

Nieuwste recepten

Koude schotel met..

Datum: 25 - 05 - 2019

0 reacties

Kerrie – prei..

Datum: 17 - 05 - 2019

2 reacties

Pasta met gerookte..

Datum: 9 - 05 - 2019

0 reacties

Luchtige cake met..

Datum: 9 - 05 - 2019

0 reacties