Pastis Landais is een cake uit het zuid west van Frankrijk, in de buurt van de Landes. Goed om te weten! Het origineel recept bevat geen Pastis (of Ricard). Pastis betekent in het zuidelijk dialect “pâte levée”, gerezen deeg.   Maak de levain klaar. Meng de gist met lauwe melk   Lees verder...

Categorie: Cakes

Zoals de Fransen zeggen sauce au beurre blanc, is een lekkere, luchtige, romige saus die heel lekker met asperge of vis is. Je kan ook kruiden zoals dragon, kervel, peterselie en bieslook toevoegen maar ook sjalotten. Klop de eidooiers goed los en klop de citroensap erdoor. Zet de pan op   Lees verder...

Categorie: Warme Saus

Rasp de wortels fijn. Rasp nu de appel fijn. Snijd de tomaten en de paprika in blokjes. Snipper de ui. Meng deze ingrediënten goed samen. Maak de dressing door alle ingrediënten voor de dressing samen te mengen.

Categorie: Groenten Salades

Verwarm de oven op 160 graden (4-5) voor. Klop samen de eieren, de suiker en de rasp van de citroenen tot het mengsel wit wordt. Voeg de slagroom, de zout, de bloem en de bakpoeder toe en klop goed door. Voeg daarna de gesmolten boter toe. Vet een cake vorm   Lees verder...

Categorie: Cakes

Laat de gelatine ongeveer 5 minuten weken in koud water. Breek de chocolade in kleine stukjes boven een kom en laat deze langzaam smelten au bain marie. Knijp de gelatine goed uit en los deze op in een eetlepel heet water en roer dit door de gesmolten chocolade. Klop de   Lees verder...

Tip: Ik had 2 plakjes bacon per taartjes gebruikt maar het is te weinig, het eimengsel loopt uit, drie is beter. Leuke en lekkere hapjes om te serveren met ontbijt of brunch of voorafje. Verwarm de oven op 180 graden. Leg de plakjes bacon in de vormpjes. Leg eventueel nog   Lees verder...

Categorie: Warme voorgerechten

Dit recept heb ik zelf verzonnen. Het is een lekker, frisse, lente taart met een krokante deeg! Verwarm de oven op 180 graden voor. Meng samen alle ingrediënten voor het deeg. Kneed het deeg met je handen, uitrollen en in een taart vorm plaatsen (op bakpapier). Giet de droge witte   Lees verder...

Snijd de uien in stukjes, de knoflook fijn. Pers de sap van 2,5 citroen uit en bewaar een half citroen. In een ovenschaal, meng de citroensap met de olie, de yoghurt, de droge kruiden en de gember. Voeg er de uien, de knoflook, de helft van de bieslook en de   Lees verder...

Dit recept maakt een heerlijk luchtig en knapperig beslag. Gebruik het om garnalen, kip, uienringen, groenten of iets anders in te bakken. Met een keur aan groenten krijg je een geweldige Fritto misto (Italiaans voor ‘gebakken mix’) Je kan dit recept als bijgerecht eten, als voorgerecht of als borrel hapjes.   Lees verder...

Kook de pasta in ruime water met zout. Kook ondertussen in een andere pan de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken, pel ze en snijd ze in parten. Bak de spekjes. Snijd de komkommer, de tomaten, de mango en de paprika’s. Snijd daarna de kruiden en de bosuitjes fijn.   Lees verder...

Categorie: Pasta salade

Nieuwste recepten

Noedels salade met..

Datum: 11 - 02 - 2020

0 reacties

Quiche petits pois..

Datum: 7 - 02 - 2020

0 reacties

Mosterd kip met..

Datum: 4 - 02 - 2020

0 reacties