Lekkere marinade voor groenten. Dit recept is ook lekker voor bbq, voor vlees, voor vis of vlees samen met groenten uit de oven. Hier op de foto,  een voorbeeld van groenten, (venkel, courgette en wortelen uit mijn eigen moestuin) samen met prei, aardappelen en kip, in de marinade.     Rasp de citroen. Pel de knoflook   Lees verder...

Categorie: Healthy anders, Marinade

Upside-down cake of  “gâteau renversé” is een Franse cake die “op zijn kop”wordt geserveerd. Door de boter met suiker onder de bakvorm, komt een laag die de mango niet mee bakt. De mango blijft zo lekker vers. Dit recept is met mango maar het kan ook met ananas, mandarijn, sinaasappel, appel, peer,   Lees verder...

Categorie: Cakes

Recept van mijn dochter Nikki. Ze had die lekkere salade voor mijn verjaardag klaar gemaakt. Kook de eieren in ruim water met zout, 9 minuten. zet ze in koud water, pel ze af en snijd ze in paartjes. Kook de sperziebonen in ruim water met zout, 10 minuten. Laat de   Lees verder...

Categorie: Groenten Salades

Lekker gezond recept met venkel uit mijn eigen tuin. Voor een vegetarisch recept, doe er geen spekjes in.   Snijd de venkel in plakken. Snijd de ui in blokjes. klop de eieren los. Kook de venkel in gezouten water gedurende 5 minuten. Laat de venkel goed uitlekken.           Lees verder...

Dit borrelbrood gevuld met onder andere kaas ziet er niet alleen geweldig uit, het smaakt ook waanzinnig lekker. Alleen komt er binnenkort een nieuwe foto, want dit brood was zo lekker dat het snel opgegeten werd en ik vergeten was om een foto te maken!   Verwarm de oven voor op 180   Lees verder...

  Dit rustieke Franse brood is gemaakt met zetseldeeg.   Doe de ingrediënten voor het zetseldeeg in de juiste volgorde in de broodbakmachine of keukenmachine. Kies de stand “Deeg” en druk op start. Schakel de machine aan het eind van de cyclus uit,maar laat het deeg er 2 uur in   Lees verder...

Categorie: Brood

Lekker zelf verzonnen marinade voor kippenpoten. Voor op de barbecue of voor in de oven. Snipper de ui fijn en pers de knoflook. Meng de honing, mosterd, olie, peterselie, dragon en tijm en voeg de ui en knoflook toe. Voeg het sap van de citroen toe en tenslotte peper &   Lees verder...

Categorie: Marinade

Zelf verzonnen recept van aardappel gevuld met kaas, spekjes en spinazie. Was, boen en kook de aardappelen in ruim water met zout, 15 minuten. Snijd de aardappelen doormidden. Schep het aardappelkruim eruit met een lepeltje. Pers een teentje knoflook. Verhit de kokosolie in een wok en doe de spinazie erin.   Lees verder...

Categorie: Aardappel, Ovenschotels

Ik heb dit recept van pikante forel in papillot zelf bedacht want ik vind dat forel een flauwe smaak heeft. De forel kan zonder papillot en groente op de grill of op de barbecue. Ik bedacht het recept van spinaziesaus om een extra smaak aan de groenten te geven. Dit recept   Lees verder...

Koolhydraatarm recept van spiesen voor op de barbecue. Ik heb vroeger geleerd: Om te voorkomen dat vlees op een spies te droog wordt , moet je hem in citroensap marineren. Het blijft dan lekker mals. Hier is mijn eigen recept. Snijd de kipfilets in blokjes. Maak de marinade klaar: Rasp en   Lees verder...

Nieuwste recepten

Gevulde citroen met..

Datum: 12 - 08 - 2019

0 reacties

Tagliatelle met Sint..

Datum: 23 - 07 - 2019

0 reacties

Heksenkaas dressing

Datum: 18 - 07 - 2019

0 reacties

Zomer groenten gevuld..

Datum: 12 - 07 - 2019

0 reacties