Klop de eieren samen en breng ze op smaak met een beetje zout en peper. Snijd de paprika in mini blokjes en de lente uitjes heel fijn. Verwarm 2 eetlepels Margarine in de koekenpan. Bak erin de lente uitjes samen met de paprika blokjes. Voeg de eieren, nu heb je   Lees verder...

Een simpel, eenvoudig recept van hartige taart. Leeker met sla erbij . Laat het bladerdeeg ontdooien op de aanrecht. Hak de knoflook fijn. Snijd de sjalotjes in ringetjes. Snijd de witlof stronken in ringen. Verwarm de oven op 220 graden voor. Zet een vel bakpapier op de bodem van een   Lees verder...

Categorie: Quiche en pizza

Snipper de uien. Hak de knoflook fijn. Hak ook de peterselie fijn. Snijd de champignons in plakjes. Halveer de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in dikke plakjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak erin de uien, de appels, champignons en de knoflook. Let op de appel   Lees verder...

Categorie: Varkensvlees, Warme Saus

Lekker zoet en zuur recept. Lekker met paté, met kaas of met bami. Pel de knoflook. Meng in een pan de azijn, de knoflook, de oregano, de tijm, de laurier, de kruidnagel, de peterselie, de basilicum, de peperbolletjes, de suiker en de zout. Breng aan de kook en laat 10   Lees verder...

Categorie: Tips voor dessert

Kruimeltaart (Engels: crumble) is een soort gebak, waarbij fruit wordt gemengd met kruimeldeeg. Kruimeltaart werd  tijdens de Tweede Wereldoorlog uitgevonden in Groot-Brittannië.   Was de pruimen, verwijder de pitten en snijd ze in 4 partjes. Verwarm de oven op 200 graden voor. Meng met je handen de boter, de bloem, de   Lees verder...

Categorie: Taarten

Pel de komkommers, de knoflook en het halve ui. Pureer alle ingrediënten samen. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de koude soep in 4 glazen. Laat de komkommer soep, 2 uur minimum in de koelkast. Serveer zo of met gegrilde stokbrood sneden.  

Eenvoudig recept maar zo lekker! Pel de aardappelen. Snijd met een mandoline of in een keuken machine of met een kaasschaaf, dunne plakjes in de courgettes en in de aardappelen. Breng ze op smaak met peper en zout. Meng in een kom, de crème fraîche met de helft van de   Lees verder...

Dit recept komt door Eva, een landgenoten.Het recept komt uit het noord van Frankrijk. Halveer de witlof stronken in de lengte, snijd de hart weg maar bewaar het. Snijd het kontje van de witlof stonken af. Maak de vulling klaar: Snijd de gedroogde tomaten, ui en knoflook heel fijn. Hak   Lees verder...

Categorie: Groenten

Rasp de citroen. In een keukenmachine,  hak alle ingrediënten samen. Voeg de citroen rasp toe. Breng op smaak met peper. Zet 30 mn in de koelkast. Breng het vlees op smaak met peper en zout. Grill het lamsvlees, rosé, 4-5 mn beide kant ongeveer. Laat het vlees rusten, 3 mn   Lees verder...

Snijd de bloemkool in dikke plakken ( snijd de roosjes in plakken ook). Zet ze op een, bekleed met bakpapier, ovenplaat. Snijd de uien in partjes. Verdeel ze tussen de bloemkool. Verwarm de oven op 170 graden voor. Hak samen de knoflook, tijm en peterselie. Meng ze met de olijfolie,   Lees verder...

Nieuwste recepten

Gerookte zalm omelet

Datum: 4 - 04 - 2021

0 reacties

Engelse mini zalm..

Datum: 28 - 03 - 2021

0 reacties

Zelfgemaakte vissticks

Datum: 22 - 03 - 2021

0 reacties