Ideaal voor een high tea, een feestje of voor een verjaardag, kleine taartjes. Tarte Tatin, is een omgekeerde taart, die werd, in 1889, per ongeluk, door de Franse zussen Tatin. Pel de appels, snijd ze in vier partjes en snijd de partjes in plakjes. Maak de karamel – appel vulling   Lees verder...

Categorie: Taarten

Snijd de witlof stronken in reepjes. Snijd de kaas in blokjes. Snijd de kiwi in plakjes en dan halveer ze. Hak de nootjes. Snijd de Italiaanse ham plakken in blokjes. Doe alle ingrediënten in een kom. Maak de dressing klaar door de slasaus, de azijn, de honing en de mosterd   Lees verder...

Halveer de tomaatjes. Halveer de aardappelen. Pluk de blaadjes van de tijm af. Verdeel ze op bakplaat bekleed met bakpapier. In een kom meng de olie samen met de honing en de tijm en breng op smaak met peper en zout. Verddel de olie op de tomaatjes en op de   Lees verder...

Snijd de paprika’s in blokjes. Snijd de uien ook in blokjes. . Halveer de knoflook teentjes. Snijd de aardappelen in blokken. Snijd de champignons in plakjes. Verwarm de oven op 220 graden voor. In een grote kom mengen alle ingrediënten samen. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel in   Lees verder...

Categorie: Kip / Gevogelte

Snijd de speklappen in reepjes. Snijd de appels in blokjes. Snijd de aardappelen in blokken. Kook de aardappelen in ruim water met zout, 20 minuten. Verwarm de boter in een koekenpan. Bak de speklappen reepjes. Voeg de walnoten en de appel blokjes toe en bak even mee. Voeg de mosterd   Lees verder...

Categorie: Stamppotten

Snijd de uien in blokjes. Snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de kipfilets in blokjes. Halveer de tomaatjes. Kook de pasta in ruim water met zout en een theelepel olijfolie, 8 minuten beetgaar. Giet ze af. Verwarm de olijfolie in een wok. Bak erin de uien,   Lees verder...

Categorie: Pasta

Snijd de uien in de blokjes. Hak de knoflook fijn. Snijd de aardappelen in blokjes. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de rookworst in plakjes. Snijd de champignons in plakjes. Halveer de tomaatjes. Pluk de blaadjes van de tijm tak af. Halveer de grootste spruitjes. Kook de aardappelen in ruim   Lees verder...

Categorie: Stamppotten

Heerlijke malse kip stukjes in een romige, spicy tomatensaus. Er zijn verschillende recepten van boterkip maar dit recept heb ik zelf aangepast aan mijn smaak. Maak de kip in de marinade klaar: Snijd de kipfilets in blokjes en doe ze in een kom. Hak de knoflook en de gember fijn.   Lees verder...

Categorie: Kip / Gevogelte

Het is een makkelijk recept. Door de banketroom wordt de mokka boter crème luchtig. Het is lekker, prachtig en is het perfect nagerecht voor kertsmis.  Met een keuken papier smeer 2 kommen met een paar druppels citroensap om ze te ontvetten en zet ze in de koelkast. Verwarm de oven   Lees verder...

Een heerlijk,  zelf verzonnen voorgerecht, voor kerstmis. Het ziet er als een gerecht uit een 3 sterren restaurant maar is heel makkelijk en snel klaar. Een plaatje en zo lekker! Kook in een pan, 2 liters water met wat zout en 1 theelepel olie. Kook erin een vel lasagna, 3   Lees verder...

Nieuwste recepten

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties

Zoete aardappel soep..

Datum: 21 - 09 - 2020

0 reacties