Wedstrijd Albert Heijn Pollemans en restaurant de Zwaan in Etten-Leur. Ik ben met dit recept, een van de 3 finalisten geworden. Sjalotten en tomaatjes Doe de olijfolie in een pan. Voeg de knoflookteentjes toe, 1 tl tijm, 1 tl rozemarijn en 2 el honing toe.… Voeg de hele gepelde sjalotten   Lees verder...

Wedstrijd `sterren recepten` Albert Heijn Pollemans en restaurant De Zwaan in Etten Leur. Ik ben een van de 3 finalist geworden. Cake maken Eiwitten stijf kloppen. Alle ingrediënten samen mengen en de geklopte eiwitten erbij spatelen. Stort in ingevette vorm , Bak in de oven op 180 graden 35-40 mn.…   Lees verder...

Zelf verzonnen recept voor Kerstmis. Luchtige, platte, opgerolde chocolade cake gevuld met sinaasappel – mascarpone mousse. Maak de cake klaar Klop de eierdooiers samen met de suiker tot het beslag wit en luchtig wordt. Voeg de bloem, de chocolade poeder en de vanille suiker toe. Klop de eiwitten stijf, klop de helft in   Lees verder...

Categorie: Cakes, Nagerechten

Zelf verzonnen recept van pasta met gebakken scampi’s in een romige saus. Stukjes gebakken kipfilet en Cherry tomaatjes erbij maken het recept rijker maar het gaat hier om het basis recept. Snijd de ui in blokjes en de hak de knoflook fijn. Hak de peterselie fijn. Verwarm 2 lepels olijfolie in   Lees verder...

Categorie: Pasta

Speciaal voor Sinterklaas Zelf verzonnen recept van roomkaas kaas met speculaas kruiden op een bodem van kruidennoten en Maria koekjes en met een topping van frambozen en kruidennoten. Het is beter om een kleine springvorm te gebruiken, mijn taart was een beetje plaat. Mijn Monchou taart wordt niet stijf maar   Lees verder...

Categorie: Toetjes/gebak

Nog een zelfverzonnen recept waar ik heel trots op ben en dit me gelukkig maakt. Heerlijke verse pasta gevuld met spinazie, mascarpone en zalm met een heerlijke saus dat mijn dochter, Nikki, zelfverzonnen heeft. Nikki en mijn vriend Edwin hebben me een 9 gegeven voor dit recept. Ze hadden me   Lees verder...

Categorie: Pasta

Maak de vijgen schoon, snijd de startjes af en halveer ze. Leg de vijgen in een pan met de suiker en de sap van een halve citroen en laat ze 2 uur staan. Breng de vijgen goed aan de kook en zet het vuur zacht. Voeg de tijm, de honing en   Lees verder...

Categorie: Jam

Zelf verzonnen recept van kleine meringues, gevuld met chocolade ganache, met een topping van kruidennoten kruim.   Maak een kom goed schoon met een stuk keuken papier en citroensap. Klop de eiwitten, wanneer ze beginnen te stijven, voeg er de azijn en de maïzena toe. Klop twee minuten en voeg er   Lees verder...

Categorie: Toetjes/gebak

Healthy food recept Eigen recept van pakketjes van rode kool gevuld met gehakt en appel. Ik tel 3 pakketjes per persoon voor een licht hoofdgerecht zonder bijgerecht en 2 per persoon als je de pakketjes met aardappelen of met rijst serveer. Snijd de bladeren af van de kool. 12 in totaal.   Lees verder...

Zelf verzonnen recept van cake gebaseerd op een recept van mijn moeder, “gateau marbré” (marmer cake). Luchtige fruitig cake met heerlijke chocolade, vanille en peer smaken.   Klop de boter samen met de suiker en de vanille suiker tot een wit, luchtig beslag. Split de eieren voorzichtig. Bewaar de eiwitten in   Lees verder...

Categorie: Cakes

Nieuwste recepten

Gerookte zalm omelet

Datum: 4 - 04 - 2021

0 reacties

Engelse mini zalm..

Datum: 28 - 03 - 2021

0 reacties

Zelfgemaakte vissticks

Datum: 22 - 03 - 2021

0 reacties