Snijd de bloemkool en maak er roosjes van. Hak de knoflook fijn. Snijd de sjalot heel klein. Kook de bloemkool in ruim kokend water met zout, 10 minuten. Giet ze af en laat even afkoelen. Meng in een kom de bloem samen met de kurkuma, de paprikapoeder, de knoflook, de   Lees verder...

Categorie: Groenten

Droge rub is een mix van verschillende droge kruiden die samen het vlees op een hoog niveau optilt. Deze rub is bijzonder. Het ruikt lekker en geeft een verrukkelijke smaak. Meng alle kruiden samen in een kommetje. Wrijf het vlees met de rub. Laat het 30 minuten intrekken. Bak, braad   Lees verder...

Heerlijke herfst cake met pecanoten en koffie. De glaçage is best dun, eventueel voeg bij het poedersuiker-koffie mengsel, 4 eetlepels crème fraîche toe en klop het luchtig. Zet de boter uit de koelkast. Hak in de keukenmachine de noten tot ze klein zijn (maar nog niet poeder). Bewaar 2 eetlepels   Lees verder...

Categorie: Cakes

Zelfverzonnen recept van herfst trifle. Geserveerd in een trifle kom of in verrines ( glaasjes) of een doorzichtige grote sla kom . Ik heb druiven dextrose gebruikt dus geen suiker en het was heerlijk! Het beste is om dit toetje, een dag van tevoren te maken. Maak de cake klaar:   Lees verder...

eerlijk, snel en mooi recept van pasta salade met een romige dressing! Maak de tomaatjes klaar: Neem de bakplaat van de oven en bekleed hem met bakpapier. Halveer de tomaatjes en verdeel ze op het bakpapier. Breng ze op smaak met peper en zout. Verdeel de knoflookteentjes tussenin. Verdeel de   Lees verder...

Snijd de kipfilets in blokjes. Snijd de ui fijn. Hak de knoflook teentjes fijn. Snijd de Spaanse peper in ringetjes. Verwarm de margarine in een wok. Bak eerst de knoflook met ui en peper. Voeg laos, gemberpoeder, en kerriepoeder toe. Voeg de kip blokjes toe en bak mee. Kook de   Lees verder...

Categorie: Aziatische keuken

Eigen recept, een oud mediterrane  recept met een eigen twist… Met filo deeg, als het pakje is open, moet je dan heel snel werken. Zet de vellen onder een vochtige theedoek wanneer je doet iets ander. Zo voorkom je dat ze drogen op en breken. Hak de noten samen. Klop   Lees verder...

  Je kan andere kaas gebruiken zoals feta, philadelphia en brie. Mix de geitenkaas in een keuken machine samen met de spaanse peper. Hak grof de cranberries, de peterselie en de noten samen. Doe 4 eetlepels honing op een bord. Rol balletjes tussen je vingers en rol ze eerst in   Lees verder...

Categorie: Amuses

  Een chic voorafje of een leuke amuse. Je kan de soep tot 2 dagen van tevoren maken en in de koelkast zetten. De smaken trekken samen en worden beter en de soep is heerlijk koud. ! Denk erom, de basilicum blaadjes moeten een nacht in de slagroom trekken. Je   Lees verder...

Verse barbecue saus met whiskey erin. Snel gemaakt, de saus is zo lekker dat je nooit meer hem gaat kopen ! Hak de sjalotten, de knoflook en de Spaanse peper heel fijn. Verwarm de olie in een pan, bak erin de sjalotten, de peper en de knoflook. Voeg nu de   Lees verder...

Categorie: Dipsaus, spread

Nieuwste recepten

Fricandeau met appel

Datum: 19 - 10 - 2021

0 reacties

Bouchées van foie..

Datum: 19 - 10 - 2021

0 reacties

Mini open ravioli..

Datum: 18 - 10 - 2021

0 reacties

Rubs voor varkenshaas

Datum: 17 - 10 - 2021

0 reacties