Lekker fris voorgerecht.  Laat de sardientjes goed uitlekken. Snijd de bovenkant van de citroen en de rand aan de onderkant. Met een mes snijd langs de rand aan de binnenkant en verwijder het vruchtvlees. Doe dit met alle citroenen. Bewaar wel 2 eetlepels citroensap apart. Prak de sardientjes met een   Lees verder...

Categorie: Koude voorgerechten

Lekker zure, romige dressing. Heerlijk bij pasta salade. Meng de heksenkaas met de andere ingrediënten tot een romige saus.  

Categorie: Dressing

Snijd de bovenkant van de paprika. Verwijder de pitten. Snijd de bacon plakken in reepjes. Snijd de courgettes in de lengte en hol ze. Hak samen een half ui, 1 teentje knoflook, een handjevol verse peterselie en de tijm. Snijd de lente uitjes in ringetjes. Halveer de tomaatjes. Meng de   Lees verder...

Categorie: Groenten, Ovenschotels

Lekkere,  frisse salsa. Heerlijk met vlees, met vis of als basis voor een dressing. Hak, heel fijn, de peterselie samen met de koriander, de bieslook, de munt, de peterselie en de basilicum. Hak nu, heel fijn, de knoflook samen met de Spaanse peper en een sjalot. Rasp de citroen. Meng   Lees verder...

Categorie: Salsa en Chutney

Meng de bloem met de suiker, een zakje vanille suiker, de bakpoeder en de rasp van de citroen. Voeg de yoghurt, de eieren en de olie toe en klop tot een glad beslag. Verwarm de oven op 180 graden voor. Beboter een oven schaal met boter en bloem. Verdeel het   Lees verder...

Categorie: Cakes

Gezond recept.  Snijd de courgettes in heel kleine stukjes. Snijd de prei in dunne ringetjes. Halveer de tomaatjes. Snijd de champignons in plakjes. Hak de knoflook fijn. Verwarm 1 eetlepel margarine. Doe de groenten en de knoflook erbij en wok op lage vuur tot de woteltjes gaar zijn. Voeg eventueel   Lees verder...

Een heerlijke lente quiche. Die quiche is ook lekker zonder bacon voor een “vegan” versie. Zet het bladerdeeg in een quiche vorm bekleed met bakpapier. Strooi de panermeel op de bodem. Snijd in de lengte de preien om ze te wassen. Snijd ze in ringetjes. Snijd de ontbijtspek ( of   Lees verder...

Categorie: Quiche en pizza

Kook de aardappelen zonder ze te schillen  in een pan met ruim water en zout, 25 minuten.(prik ze met een mes, als ze zacht zijn ,zijn ze dan gaar.  De aardappelen stomen kan ook). Pel ze af en snijd ze in hele kleine blokjes. Kook of stoom de zalm motten,   Lees verder...

Categorie: Groenten Salades

Pel de aardappelen af,  snijd ze in blokjes. Pel een appel af, doe het klokhuis weg en snijd hem in blokjes. Kook de aardappelen en appel blokjes in ruim water met zout, tot de aardappelen blokjes zijn gaar, ongeveer 15 minuten. Giet ze af, voeg de melk en de roomboter   Lees verder...

Categorie: Ovenschotels

Een idee van mijn dochter Nikki.  Heerlijk comfort food!  Zet een pan op de vuur met ruim lauwe water, beetje zout en een theelepel Olijfolie en breng aan de kook. Snijd de teentjes knoflook in dunne plakjes. Snijd de zalm in reepjes. Kook de pasta zoals het op het pak   Lees verder...

Categorie: Pasta

Nieuwste recepten

Gevulde citroen met..

Datum: 12 - 08 - 2019

0 reacties

Tagliatelle met Sint..

Datum: 23 - 07 - 2019

0 reacties

Heksenkaas dressing

Datum: 18 - 07 - 2019

0 reacties

Zomer groenten gevuld..

Datum: 12 - 07 - 2019

0 reacties